Averijcommissaris

Waar werk je?

Als averijcommisaris bekijk je schadeclaims als vertegenwoordiger van een verzekeraar. Je bent meestal in vaste dienst van een verzekeraar. Je bent vaak alleen op pad om een schadezaak te bekijken.Je reist een boel en hebt voornamelijk contact met klanten op locatie.

Wat doe je?

Als averijcommissaris vertegenwoordig je een verzekeraar. In geval van schade aan verzekerde goederen moet de verzekerde zich tot jou wenden. In het geval dat de schade kleinschalig is kan je zelf een schadedossier opstellen na het houden van een onderzoek. Je kan het schadedossier zelf afhandelen. Bij grote schade zal je als averijcommissaris deskundigen aanstellen die samen met de deskundigen van de andere partij een onderzoek voeren. Na dit onderzoek zal je vervolgens een averijrapport opstellen.

Wat moet je kunnen?

Als averijcommissaris heb je een scherp oog voor detail. Je bent precies en nauwkeurig en kunt zorgvuldig opgestelde procedures volgen. Je hebt goede sociale vaardigheden en bent beleefd en zakelijk in de contacten met je klanten. En hoewel je soms in vervelende situaties kunt komen vergeet je nooit de zakelijke belangen van de verzekeraar die je vertegenwoordigd.