Belastingadviseur

Waar werk je?

Als belastingadviseur, adviseer je mensen en/of bedrijven met betrekking tot belastingen. Veelal verzorg je ook de belastingaangifte. Je kunt als zelfstandige werken of in dienst zijn van een bedrijf. Je werkt vaak nauw samen met accountants en advocaten.

Wat doe je?

Als belastingadviseur of fiscalist ben je een deskundige op het gebied van belastingen, die mensen en bedrijven adviseert met betrekking tot belastingen, en in veel gevallen ook hun belastingaangiften verzorgt. In het uiterste geval sta je ook je klanten terzijde bij procedures voor de belastingkamer van de rechtbank, het Gerechtshof, de Hoge Raad der Nederlanden of het Hof van Justitie van de Europese Unie in Luxemburg. Als belastingadviseur heb je meestal een fiscaal-juridische of fiscaal-economische achtergrond en werk je veelal nauw samen met accountants of advocaten.

Wat moet je kunnen?

Als belastingadviseur heb je grote affiniteit met getallen en regels. Je bent goed bekend met de details van relevante wetgeving en je werkt precies en nauwkeurig. Je bent geordend en gestructureerd en kunt goed luisteren en samenwerken met de klant, waarbij je vaak de mogelijkheden zult aangeven voor de klant. Soms kan het handig zijn over creatieve vaardigheden te beschikken.