Cargadoor

Waar werk je?

Als cargadoor of havenagent zorg je ervoor dat de administratieve en andere formaliteiten op orde zijn wanneer een schip de haven binnen komt. Je werkt in een havengebied bij een rederij of een dienstverlenend havenbedrijf. Je hebt zowel contact met je collega`s als de kapiteins en bemannigsleden van binnenkomende schepen.

Wat doe je?

Als cargadoor of havenagent ben je de vertegenwoordiger van rederijen en dienstverlenende bedrijven in een haven. Je taak betreft het uitvoeren van de administratieve en andere formaliteiten die vervuld moeten worden wanneer in een schip de haven binnenkomt zoals de benodigde transportcontracten. Ook kan je denken aan inklaren en douaneformaliteiten zoals importvergunning en milieuvergunningen, wanneer van toepassing. Je zorgt ervoor dat alle formaliteiten voor de schepen op rolletjes lopen en dat de schepen zonder problemen of wachttijden de haven kunnen binnenlopen.

Wat moet je kunnen?

Als cargadoor ben je praktisch ingesteld en kun je goed met mensen omgaan. Je bent nauwkeurig, werkt gestructureerd en kunt goed procedures volgen. Je bent in staat snel te schakelen en hebt bij voorkeur affiniteit met boten en het havengebied. Je bent goed bekend met de benodigde wetgeving op het gebied van haventransport.