Letselschaderegelaar

Waar werk je?

Als letselschaderegelaar handel je letselschadeclaims af. Je bent doorgaans in dienst van een verzekeringsmaatschappij of werkt bij een letselschadeadviesbureau. Je hebt contact met slachtoffers, verzekeringsmaatschappijen, arbeidsdeskundigen, keuringsartsen en juristen.

Wat doe je?

We kennen allemaal de taferelen in de VS waar er vaak extreem hoge schadevergoedingen worden toegekend aan slachtoffers die lichamelijk letsel hebben opgelopen door een bedrijfs- of verkeersongeluk miljoenen dollars schadevergoeding uitgekeerd krijgen. In de VS is dit door het ontbreken van een adequaat sociaal zekerheidssstelsel overigens vaak ook bittere noodzaak. Hier in Nederland ligt de focus meer op mogelijkheden tot herplaatsing, reÔntegratie en schadeloosstelling voor het verlies aan arbeidsvermogen. Als letselschaderegelaar is je taak om na een ongeluk een oplossing te vinden waar alle partijen zich in kunnen vinden. Dit komt neer op een nieuwe werkplek of andere menswaardige oplossing voor de getroffene zonder dat de verzekeringsmaatschappij op onnodig hoge kosten wordt gejaagd.

Wat moet je kunnen?

Als letselschaderegelaar ben je analytisch sterk, vindingrijk en tegelijkertijd professioneel en goed op de hoogte van wet- en regelgeving. Je kan goed samenwerken met deskundigen en kan je goed verplaatsen in de situatie van een cliŽnt, luistert naar diens wensen, waarbij je tegelijkertijd de belangen van de verzekeringsmaatschappij niet uit het oog verliest.