Medewerker glaszetten (Glaszetter)

Waar werk je?

Het beroep van Glaszetter beoefen je meestal in loondienst bij een schilders- en onderhoudsbedrijf of glaszettersbedrijf. De opdrachtgevers komen uit verschillende sectoren in de bouw (woningbouw, vastgoedonderhoud, renovatie etc.). Hoewel je sommige opdrachten voorbereidt in de werkplaats, vindt het daadwerkelijke glaszetten op uiteenlopende locaties plaats. Je werkt, afhankelijk van de grootte van het project, zelfstandig of in een team.

Wat doe je?

De werkzaamheden van een Medewerker Glaszetten (Glaszetter) bestaan uit het vervangen, plaatsen en monteren van beglazingssystemen en glasconstructies. Je draagt zorg voor het afmeten, snijden en nabewerken van het glas. Dit bereid je meestal voor in je werkplaats. Vervolgens verzorg je op locatie de plaatsing van het kozijn of glas met behulp van onder andere kit, stopverf, glaslatten. Na plaatsing werk je alles netjes af.

Wat moet je kunnen?

Een Glaszetter werkt soms binnen, soms buiten, soms hoog en soms laag. Je moet dus behoorlijk weerbestendig zijn en geen last hebben van hoogtevrees. Je werkt met ladders en stellingen, waar je met oog op de veiligheid van jou en anderen altijd zorgvuldig mee omgaat. Je beschikt bovendien over 'twee rechterhanden'.

Een Medewerker Glaszetten (Glaszetter) geeft klanten een frisse doorkijk naar de wereld op uiteenlopende locaties. Denk jij het werk aan te kunnen en houd je wel van afwisseling in werkomgeving? Dan is dit jouw beroep.