Medewerker vershandel, logistiek en transport

Waar werk je?

Je werkplek als medewerker vershandel, logistiek en transport is bij groothandels die verse voedselwaren en/of groenproducten verhandelen. Hetzelfde geldt voor veilingen. Dit kan een groente- en fruitveiling zijn, maar net zo goed een bloemenveiling. Het beroep staat ook bekend als vakbekwaam medewerker vershandel, logistiek en transport. Als je voor dit werk kiest, dan ben je niet doorlopend in een kantoor te vinden. Daar lenen je taken zich niet voor.

Wat doe je?

Een medewerker vershandel, logistiek en transport. Eigenlijk zegt de naam het al. Je bent werkzaam in de vershandel, dus je werkt met bederfelijke producten. Dit maakt je beroep dynamischer dan als het gaat om de handel, opslag en doorvoer van bijvoorbeeld boeken of serviesgoed. Daar komt immers tempo bij kijken. Bovendien gaat het om een andere vorm van opslag. Je leert dus allerlei aspecten over koelingen en welke goederen bij welke temperatuur worden opgeslagen. Het hoort bij jouw taak om dit allemaal in de gaten te houden en om direct actie te ondernemen als je constateert als er iets niet volgens de wettelijke voorschriften verloopt. Je werkplek is niet voor niets dichtbij de goederen waarmee je werkt. De goederen komen bij jou binnen, ze worden bij jou opgeslagen en je bent betrokken bij het transport.

Bij sommige bedrijven houdt een medewerker vershandel, logistiek en transport zich slechts met één facet bezig. Alleen de opslag of alleen het transport. Je werkt in dit beroep bijna altijd in teamverband.

Wat moet je kunnen?

Je moet voor dit beroep heel alert zijn, stressbestendig en oplossingsgericht werken. Het is heel belangrijk dat je als medewerker vershandel, logistiek en transport op de hoogte bent van alle wettelijke voorschriften rondom de opslag en het transport van het voedsel en de groenproducten waar je mee werkt. Natuurlijk moet je als je dit beroep uitoefent goed kunnen communiceren, doortastend zijn en verantwoording voelen voor het werk dat je doet. Je wordt niet zenuwachtig van deadlines en je houdt van uitdagingen.

Verwante beroepen

  • Groentehandelaar
  • Vishandelaar