Commercieel Medewerker Binnendienst

Waar werk je?

Eigenlijk kun je met het beroep commercieel medewerker binnendienst overal terecht waar sprake is van een commerciële buitendienst en een binnendienst. Dit kan een plek zijn waar advertenties worden verkocht, of wat voor goederen of diensten dan ook waarvoor iemand op pad moet.

Wat doe je?

Een commercieel medewerker binnendienst is een belangrijke schakel, of liever gezegd dé schakel, tussen de medewerkers van de buitendienst en hun collega’s op kantoor. Je bent ook contactpersoon voor opdrachtgevers die vragen hebben. Die kunnen ze aan jou stellen, telefonisch of via andere wegen. Voor dit beroep moet je dus servicegericht zijn en zeer klantvriendelijk.

Vaak maakt de commercieel medewerker binnendienst ook afspraken met opdrachtgevers en je zet op papier wat de medewerker buitendienst en de opdrachtgever overeen zijn gekomen.
Als je op een advertentieafdeling werkt, dan help je bij het uitwerken van speciale acties voor de klanten. Of juist acties voor de opdrachtgevers die de advertenties plaatsen.

Is de commercieel medewerker binnendienst niet vriendelijk genoeg, dan kan dit veel schade tot gevolg hebben. In veel gevallen ben je het visitekaartje van de zaak of organisatie. Je moet voor dit beroep dus klantvriendelijk en representatief zijn.

Wat moet je kunnen?

Voor het beroep commercieel medewerker binnendienst moet je een klantvriendelijke instelling hebben en het leuk vinden om service te verlenen. Je mag niet snel met je mond vol tanden staan. Je collega’s moeten op je kunnen vertrouwen. Daarom moet je op je best functioneren in teamverband. Je bent stressbestendig, accuraat en je kunt uitstekend communiceren. Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift. Een prettige, duidelijke telefoonstem is voor dit beroep een vereiste.

Verwante beroepen

  • Commercieel medewerker