Imelda Hanselman | Loopbaanbegeleiding & Coach


Imelda Hanselman

Regio's:
Overijssel, Gelderland
Vakgebieden:
ziekteverzuim, studiekeuze, sollicitatietraining, re-integratie, outplacement, loopbaancoaching, freelance-ZZP, beroepskeuze

Mijn loopbaan begon in het onderwijs. Daar hielp ik jongeren, die waren vastgelopen en uitgevallen op school, bij het vinden van een nieuwe weg. Na een periode van arbeidsbemiddeling ben ik me gaan specialiseren in alles wat te maken heeft met mijn huidige missie:

“Het ondersteunen van mensen bij het (her)vinden of behouden van baan, perspectief, plezier en vitaliteit rondom werk”.

Hulp en advies bij het (opnieuw) maken van een keuze voor studie, baan of beroep is daar onderdeel van. Ik doe dat op stimulerende, inspirerende en pragmatische wijze in een persoonlijke en kleinschalige setting. Ik heb een brede kennis van werk & beroep en tientallen jaren ervaring in het adviseren en begeleiden van mensen die zich bewegen op de arbeidsmarkt.

Meer dan ooit veranderen loopbanen in de loop van iemands leven. Een paar zaken zijn daarbij van belang.
 Werk biedt je gelegenheid om je te ontplooien, ontdekken en ontwikkelen.
 Taken en functies (beroepen) veranderen voortdurend op de arbeidsmarkt
 We kiezen zelden een ‘beroep voor het leven’. Opnieuw keuzes maken voor werk of studie komt vaker voor.
 Door mee te gaan in deze veranderingen, blijf je flexibel voor de arbeidsmarkt
 Er zijn veel redenen voor verandering: ziekte, vrijwillig of gedwongen ontslag, veranderingen in de maatschappij, persoonlijke beperkingen, persoonlijke behoefte, levensfase, verlies van werkplezier of uitdaging, gebeurtenissen in je leven.
 Nagenoeg iedereen die werkt of zich hierop voorbereidt via studie en opleiding krijgt eenmaal of vaker in zijn loopbaan te maken met verandering van baan, functie, studierichting of werkzaamheden.
 Het is meer dan ooit belangrijk om baas over je eigen loopbaan te zijn.

Het maken van een keuze voor studie en werk is niet altijd even gemakkelijk in de grote hoeveelheid studies; ook de wereld van werk is niet altijd even ‘doorzichtig’.
Daarnaast is het van belang om een keuze te maken die past bij jou als persoon. Waar ben je goed in? En met welke activiteiten hou je je graag bezig? Wat is belangrijk voor jou als je gaat werken?

Dat zijn de vragen die ik als loopbaanbegeleider belangrijk vindt en betrek bij de keuze voor werk en studie. Het inschakelen van een loopbaanadviseur kan helpen om tot een evenwichtige keuze te komen.
Ik ben geregistreerd bij www.NOLOC.nl.

Neem contact op met de coach