Koninklijke Marine
Je wereld vergroten? Een nieuwe uitdaging aangaan? Of je verder in je vak specialiseren? Dat kan bij de Koninklijke Marine. Een veelzijdige werkgever. Waar ruim 11.000 mensen verantwoordelijk en afwisselend werk doen. Bij de marine werk je samen in hechte teams. Maar de Koninklijke Marine is ook samen leven. Je zit tenslotte met elkaar op een schip, dat je kunt zien als een drijvend dorp. Je collegaís zijn tegelijk je vrienden, met wie je na je werk gaat sporten, wat gaat drinken of met wie je een stad gaat verkennen als je in de haven ligt.

Bij de marine werk je te land, ter zee en in de lucht. En heb je een belangrijke maatschappelijke taak. Want je helpt zowel nationaal als internationaal de vrede en veiligheid bevorderen. Het is een van onze belangrijkste verantwoordelijkheden, naast de verdediging van het Nederlands grondgebied en dat van onze bondgenoten. Ook heeft de marine de operationele leiding over de kustwacht in Nederland en het Caraibisch gebied.

Een belangrijk onderdeel van de marine is het Korps Mariniers. Het is een expeditionair, snel inzetbaar en veelzijdig onderdeel, gespecialiseerd in het uitvoeren van amfibische operaties met lichte infanterie-eenheden. Een belangrijke taak van het Korps Mariniers is het deelnemen aan vredesoperaties, overal ter wereld. Als marinier heb je een werkterrein dat kan variŽren van ijskoude gebieden boven de Poolcirkel tot de verstikkende jungle van Martinique.

De Koninklijke Marine is een bedrijf met veel hoogwaardige techniek. Zo loopt de huidige generatie fregatten voorop voor wat betreft systeemintegratie. De sensoren-, wapen- en commandosystemen en de platformmanagementtechnieken zijn uniek in de wereld.

Al onze schepen en helikopters zijn voorzien van de nieuwste technische snufjes. Een eldorado voor techneuten dus.

Maar goed materieel komt alleen dan tot zín recht als het wordt gebruikt door deskundige mensen. Daarom besteedt de marine veel tijd en aandacht aan opleiding en training. Je krijgt volop kansen jezelf te ontwikkelen, zowel professioneel als persoonlijk.

Je kunt in de meest uiteenlopende functies aan de slag. Van matroos tot officier, van technicus tot tandarts, van sportleraar tot kok, van vlieger tot verpleegkundige.

Meer weten over werken bij de Koninklijke Marine?

Zet koers naar onze site