Bouw & Interieur College

Werkvoorbereider Gespecialiseerde Aannemerij

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Na het afronden van de opleiding werkvoorbereider gespecialiseerde aannemerij kun je aan de slag voor een gespecialiseerd aannemingsbedrijf. Zijn werkzaamheden variëren van werkopname tot het controleren van de kwaliteit op de bouwplaats, productiehal of werkplaats. Accent van zijn werkzaamheden ligt op het voorbereiden van projecten, opstellen van werkdocumenten, calculeren, offreren en inkoop van materialen/materieel. Hij werkt veelal vanuit kantoor.

In de opleiding leer je de bouwkosten te berekenen en hiervoor offertes uit te werken voor de klant. Daarnaast komen onderdelen aan bod als het verzamelen van projectinformatie het samenstellen van uitvoeringsinformatie en organisatie van materialen en middelen. Ook leer je het bewaken en controleren van voortgang en kwaliteit en kun je er voor zorgen dat ook de begroting in acht wordt gehouden.

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding leer je berekeningen maken over verschillende mensen, machines en materialen. Alles wat nodig is voor een opkomend project. Leiding geven wordt gestimuleerd en is een vaardigheden die jij na de opleiding helemaal onder de knie hebt. Kwaliteitscontroles uitvoeren is een van de onderdelen die aan bod komt binnen de opleiding. Hiernaast leer je bestellingen te plaatsen en planningen op te stellen. Alles om jou voor te bereiden op het échte werk.

Kosten

Binnen het middelbaar beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

Voltijd MBO (BOL):
Voor het studiejaar 2020/2021 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.202,-.
Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

Deeltijd MBO (BBL):
  • Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding niveau 1 en 2 (de assistent-, entree en basisberoepsopleiding) dan is het cursusgeld voor 2020/2021 € 250,00.
  • Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding niveau 3 en 4 (vak-, middenkader- en specialistenopleiding) dan is dit € 606,00.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je bent altijd goed met cijfers geweest en hebt een talent voor organiseren. Het is van belang een goed technisch inzicht te hebben en daarnaast goed te kunnen functioneren binnen een team. Op een kantoor werken is voor jou geen probleem en je bent verantwoordelijk genoeg om relevante adviezen te verstrekken in de toekomst.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.