Werkvoorbereider houttechniek

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Na het afronden van een opleiding tot industrieel produceren met hout kun je aan de slag bij bedrijven die gericht zijn op het industrieel produceren met houten elementen. Denk bijvoorbeeld aan een meubelfabrikant of aan raam- en kozijnwerk. Als beginnend beroepsbeoefenaar werk je samen met je leidinggevende, je collega’s en de klant aan verscheidene projecten.

De kern van je werkzaamheden is het werk voorbereiden. Echter, zijn je taken veel uiteenlopender en uitdagender dan dit. Je kent alle instructies en procedures op gebied van kwaliteit en veiligheid. Hierdoor zorg jij ervoor dat de gezondheid van jou en je collega’s voorop komt te staan. Je weet je aan de planning te houden en werk je nauwkeurig. Jij weet problemen te signaleren en op te lossen, en dat alles met als doel: een mooi eindproduct voor de klant.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd BOL:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.168,- Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

  • BBL en Deeltijd BOL:
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2), dan is het cursusgeld voor 2019/2020 € 243,-. Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding (niveau 3 en 4) dan is dit € 588,-.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Dordrecht - Da Vinci College BOL BBL
Ede - ROC A12 BOL BBL
Ede - Technova College BOL BBL
Nieuwegein - Bouw & Interieur College BOL BBL
Rijssen - ROC van Twente BOL BBL
Rotterdam - HMC Amsterdam BOL BBL
Veldhoven - Summa College BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.