ROC van Twente

Vakkracht industrieel lakverwerker

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Je hebt al behoorlijk wat ervaring met lakspuiten en (poeder)coating aanbrengen. Zo langzamerhand vind je het tijd worden om wat meer verantwoordelijkheid in je baan te krijgen. Dat kan met de opleiding vakkracht industrieel lakverwerker.

Als vakkracht voer je nog steeds het vak van industrieel lakverwerker uit, maar er komt nu meer bij kijken. Je gaat nu al het werk ook plannen en je kunt berekenen hoeveel de klus ongeveer gaat kosten. Jij bent ook degene die je collega’s aanstuurt en instructies geeft, maar je bent ook een bron van informatie voor diezelfde collega’s. Ook is het mogelijk dat je leerlingen onder je hoede krijgt die jij begeleidt om het vak gaat leren. Als vakkracht ben jij de eindverantwoordelijke voor het werk dat jouw team oplevert. Een verantwoordelijke baan, waar ook verantwoordelijkheidsbesef bij hoort.

Opleidingsinhoud

Dit beroep leer je het beste in de praktijk. Het overgrote deel van de opleiding werk je in een erkend leerbedrijf. Uiteraard word je hier ook begeleid. De rest van de opleiding ben je op school voor (praktijk)lessen.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd BOL:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.168,- Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

  • BBL en Deeltijd BOL:
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2), dan is het cursusgeld voor 2019/2020 € 243,-. Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding (niveau 3 en 4) dan is dit € 588,-.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Uiteraard beheers jij je vak. Je weet precies hoe je lak en/of een coating op producten aanbrengt en weet alle kneepjes van het vak industrieel lakverwerker. Je kunt zelfstandig werken, maar je bent ook in staat om het werk van het hele team in de gaten te houden. Je kunt met (verschillende typen) mensen omgaan. Je bent oplossingsgericht, kunt goed coachen en bent in staat je mensen te motiveren. Daarnaast kun je goed rekenen en beheers je de Nederlands taal naar behoren. Het is namelijk de bedoeling dat je goede berekeningen kunt maken en rapporten en verslagen kunt schrijven. In dit werk is veiligheid heel belangrijk. Daarom ken je de ARBO-, milieu- en veiligheidsvoorschriften.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Diemen - ROC van Amsterdam BOL BBL
Dordrecht - Da Vinci College BOL BBL
Heel Nederland - Edumatch College BOL BBL
Hengelo - ROC van Twente BOL BBL
Sneek - ROC Friese Poort BOL BBL
Tilburg - ROC Tilburg BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.