Bouw & Interieur College

Parketteur

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Na het afronden van de opleiding tot parketteur kun je aan de slag als parketteur bij een parketleggersbedrijf. Hierbij kun je in het bedrijf zelf werken, maar ook op locatie bij de klant. Je voornaamste taak is het leggen en/of onderhouden van parketvloeren. Afhankelijk van de grootte van de klus werk je samen met of onder begeleiding van een allround parketteur.

Je werkzaamheden als parketteur zijn voornamelijk uitvoerend. Als parketteur is precies en maatvast werken van groot belang. Nauwkeurigheid is nodig om de klant van goede kwaliteit te kunnen voorzien. De klant is koning, daarom moet je goed afstemmen en communiceren. Dit doe je onder toezicht van je leidinggevende, die eindverantwoordelijk is. Je kent de voorschriften en procedures rondom het werk. Daarnaast heb jij als geen ander verstand van de materialen om de juiste parketvloer te kunnen leggen en te onderhouden.

Opleidingsinhoud

Je leert tijdens de opleiding parketteur alles over het leggen van vloeren. Van de vloer voorbereiden, het leggen van de vloeren en het afwerken wanneer de vloer ligt. Deze handelingen kun je aan het eind van de opleiding met verschillende typen vloeren, waaronder laminaat en parket.
Nederlands, burgerschap en rekenen zijn standaard vakken die je kunt verwachten wanneer je voor deze opleiding kiest.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd BOL:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.168,- Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

  • BBL en Deeltijd BOL:
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2), dan is het cursusgeld voor 2019/2020 € 243,-. Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding (niveau 3 en 4) dan is dit € 588,-.

Verder leren

Nadat je je opleiding hebt afgerond, kun je doorstromen naar een soortgelijke opleiding op mbo niveau 3.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je bent vanuit jezelf heel handig aangelegd en werkt graag met je handen. Je hebt goed inzicht in het leggen van vloeren en kunt ook inschatten welk type vloer mooi zou zijn in een ruimte. Je werkt secuur en kunt ook goed samen werken met anderen.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.