HMC Rotterdam

Woning-/projectstoffeerder

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Na het afronden van de opleiding woningstoffeerder/projectstoffeerder werk je in het MKB binnen de woonbranche voor uiteenlopende bedrijven en winkelformules die zich richten op woning-/projectstoffering, inrichting en interieurtextiel. Je kan in loondienst zijn of werken als
zelfstandig ondernemer (zzp'er). Je werkt op locatie bij klanten/opdrachtgevers, in bewoonde huizen en nog onbewoonde huizen, maar ook in andere gebouwen zoals winkels, kantoren, ziekenhuizen of scholen.

Je bent als woning-/projectstoffeerder verantwoordelijk voor het leggen van vloerbedekking, het plaatsen van raambekleding en binnenzonwering. Tevens meet, calculeer en plan je de taken. Met de kennis die je opdoet in de opleiding leer je accuraat en deskundig te werken, met een professionele en klantvriendelijke instelling. Je bent gericht op het leveren van service en kwaliteit bij de opdrachtgever, en heb je oog voor veiligheid in de werkomgeving voor jou en anderen.

Opleidingsinhoud

Als Woning-/projectstoffeerder moet je alles weten van de verschillende materialen en gereedschappen die nodig zijn om je werk goed uit te voeren. Tijdens de opleiding leer je dan ook vloeren voor te bereiden, ondervloeren leggen en trappen te bekleden. Ook leer je hoe je raambekleding en zonwering plaatst, zodat jij straks goed voorbereid aan de slag kunt gaan als stoffeerder!

De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

In het algemeen kun je de opleiding starten met:
  • Vmbo: een diploma in de basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma van de entreeopleiding
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.

Kosten

Binnen het middelbaar beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

Voltijd MBO (BOL):
Voor het studiejaar 2020/2021 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.202,-.
Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

Deeltijd MBO (BBL):
  • Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding niveau 1 en 2 (de assistent-, entree en basisberoepsopleiding) dan is het cursusgeld voor 2020/2021 € 250,00.
  • Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding niveau 3 en 4 (vak-, middenkader- en specialistenopleiding) dan is dit € 606,00.

Verder leren

Met deze opleiding kun je doorstromen naar een niveau 3 opleiding.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Een woning zonder stoffering is erg kaal. Gelukkig weet jij er als woning-/projectstoffeerder iets moois van te maken! Je hebt oog voor detail en je voert je werk netjes uit, waarbij veiligheid voorop staat.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Nieuwegein - Bouw & Interieur College BOL BBL
Rotterdam - HMC Rotterdam BOL BBL
Veldhoven - Summa College BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.