ROC van Twente

Technicus elektrotechnische industriŽle installaties en systemen

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als technicus elektrotechnische industriŽle installaties en systemen verricht je werkzaamheden bij een bedrijf dat industriŽle elektrotechnische apparatuur vervaardigt.
Je stelt, als technicus elektrotechnische industriŽle installaties en systemen, eenvoudige en complexe eindproducten samen en zorgt ervoor dat je ook zelf alles afstelt en inregelt.
Je kan voor het afstellen en inregelen denken aan zonnepanelen, windmolens, warmte winning en industriŽle automatisering.

De monteurs met wie je samenwerkt moet je begeleiden. Ook werk je samen met collegaís die uit andere disciplines komen.

Het werk dat je uitvoert zal hoofdzakelijk komen uit de elektrotechniek en de elektronica.
Ook kom je tegenwoordig als technicus elektrotechnische industriŽle installaties en systemen vaak in aanraking met werktuigbouwkunde, ict en domotica.

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding is er veel aandacht voor de praktijk. Wiskunde is een belangrijk vak tijdens de opleiding Technicus elektrotechnische industriŽle installaties en systemen. Net zoals vakken als aandrijf-, besturings- en regeltechniek.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd BOL:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op Ä 1.168,- Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

  • BBL en Deeltijd BOL:
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2), dan is het cursusgeld voor 2019/2020 Ä 243,-. Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding (niveau 3 en 4) dan is dit Ä 588,-.

Verder leren

Met deze opleiding kun je doorstromen naar het hbo.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Omdat je als technicus elektrotechnische industriŽle installaties en systemen de expert bent op het gebied van de industriŽle producten en systemen stel je eenvoudige en complexe eindproducten samen, die je daarna zelf instelt en afregelt.

Je zal goed met je team samen kunnen werken en begeleiden.Ook moet je goed samen kunnen werken met collegaís die uit andere disciplines afkomstig zijn.
Hij, de technicus elektrotechnische industriŽle installaties en systemen, zal de industriŽle voorschriften op het gebied van veiligheid, milieu en gezondheid zeer nauwlettend in de gaten moeten houden.
De technicus elektrotechnische industriŽle installaties en systemen zal de werkzaamheden uitvoeren in wisselende maar herkenbare industriŽle omgevingen.

Een technicus elektrotechnische industriŽle installaties en systemen zal ook stressbestendig moeten zijn.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer ťťn of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Almelo - ROC van Twente BOL BBL
Amersfoort - MBO Amersfoort BOL BBL
Apeldoorn - Aventus BOL BBL
Den Haag - ROC Mondriaan BOL BBL
Groningen - Alfa College BOL BBL
Heerhugowaard - ROC Horizon College BOL BBL
Hoofddorp - ROC Nova College BOL BBL
s-Hertogenbosch - Koning Willem I College BOL BBL
Veghel - ROC de Leijgraaf BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.