Aventus

Systeemontwerper koude- en klimaatsystemen

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Na het afronden van de opleiding systeemontwerper koude- en klimaatsystemen ben je werkzaam in de zowel grote als kleine koudetechnische bedrijven. Deze bedrijven voeren werkzaamheden uit in allerlei markten. Je werkt op kantoor en in het veld, op locatie bij de klant.

In de opleiding systeemontwerper koude- en klimaatsystemen leer je standaard en niet-standaard werkwijzen te gebruiken, je doet specialistische en brede kennis en vaardigheden op voor het ontwerpen van koude- en klimaatsystemen. Door verscheidene factoren maken dat de werkzaamheden van de systeemontwerper een hoge complexiteit hebben. Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van het werk en je werkt vaak zelfstandig. Alvorens je aan het ontwerp begint te werken, verzamel je ontwerpgegevens en bereken je onder andere capaciteit van het systeem. Vervolgens maak je een ontwerp voor (industriële) koude- en klimaatsystemen, stel je aanbiedingen op en onderhoud je contact met derden.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd BOL:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.168,- Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

  • BBL en Deeltijd BOL:
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2), dan is het cursusgeld voor 2019/2020 € 243,-. Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding (niveau 3 en 4) dan is dit € 588,-.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.