Technicus human technology

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Na het afronden van de opleiding technicus human technology kun je aan de slag bij bedrijven uit verscheidene sectoren en van verschillende omvang. Men treft de technicus human technology bijvoorbeeld aan in de zorg, dienstverlening, industrie, onderhouds- en servicebedrijven, overheid en adviesbureaus. Je werkt zowel zelfstandig als in teamverband aan gebruikers- of gebruikersonderzoeken.

Als technicus human technology ben je op de hoogte van de nieuwste trends om nieuwe en bestaande producten worden aangepast aan de verwachtingen van de klant. Je doet in de opleiding kennis en vaardigheden op het gebied van gebruikers- en gebruiksonderzoek. Daarnaast kun je specifieke wensen, eisen en randvoorwaarden van klanten achterhalen, die betrekking hebben tot het product. Je stelt de informatiebehoefte vast en maakt aan de hand daarvan een plan van aanpak. Ook houd je je bezig met het uitvoeren van marktonderzoek en begeleiding van projecten. Ten slotte presenteer je de resultaten van de onderzoeken.

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding leer je de basiskennis die je nodig hebt als het gaat om de techniek. Daarnaast verdiep jij je in mediavormgeven en leer je de verschillende tools en programma’s die hiervoor gebruikt worden kennen. Design is een belangrijk onderdeel van de opleiding naast de vakken marketing, psychologie en projectmanagement. Al deze verschillende onderdelen zorgen ervoor dat jij het best wordt voorbereid op je toekomstige werk.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd BOL:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.168,- Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

  • BBL en Deeltijd BOL:
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2), dan is het cursusgeld voor 2019/2020 € 243,-. Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding (niveau 3 en 4) dan is dit € 588,-.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je bent goed in het analyseren van dingen en hebt een creatieve geest. Je hebt een goed technisch inzicht en weet altijd de juiste oplossingen te bedenken in moeilijke situaties. Daarnaast kun je zelfstandig goed werk verrichten en gemotiveerd.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Amersfoort - Tech College BOL BBL
Apeldoorn - Aventus BOL BBL
Arnhem - Rijn IJssel BOL BBL
Groningen - Alfa-college BOL BBL
Hilversum - MBO College Hilversum (ROCvA) BOL BBL
Leeuwarden - Friesland College BOL BBL
s-Hertogenbosch - Koning Willem I College BOL BBL
Sittard - Vista College BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.