Edumatch College

Eerste monteur datadistributie

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Nadat je het diploma ‘Eerste monteur datadistributie’ hebt ontvangen kan je aan de slag! Je gaat aan het werk met kabels van het transport,- en distributienet. Je geeft leiding aan je team door middel van een taakverdeling en instructies te geven waar nodig, jij bent hun aanspreekpunt. Je zult veel buiten aan het werk zijn, dit moet voor jou geen probleem zijn. Je werkt samen met je team op een veilige manier en denkt daarbij ook aan de natuur.

De werkzaamheden zijn veelal het aanleggen van kabels, monteren van onderdelen en onderhoudswerkzaamheden.

Opleidingsinhoud

Als eerste monteur datadistributie leer jij leiding te geven aan een team. Samen spoor- en los je storingen op. Ook leer je hoe je distributienetten aanlegt en deze gebruiksklaar maakt. Je leert hoe je datanetwerken onderhoudt en je hebt altijd de mogelijkheid om extra keuzedelen te kiezen, om je verder te specialiseren binnen je vakgebied.
Nederlands, rekenen en burgerschap behoren standaard tot je vakkenpakket.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd BOL:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.168,- Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

  • BBL en Deeltijd BOL:
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2), dan is het cursusgeld voor 2019/2020 € 243,-. Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding (niveau 3 en 4) dan is dit € 588,-.

Verder leren

Nadat je deze opleiding heb afgerond kun je doorstromen naar mbo niveau 4.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je hebt allereerst natuurlijk affiniteit met techniek. Je bent een echte teamplayer en je vindt het geen probleem om op pad te gaan. Je werkt veel buiten en je bent daarbij dus veel in contact met verschillende mensen, denk aan omwonenden, opdrachtgevers en verkeershandhavers. Je bent communicatief sterk en gaat zorgvuldig te werk, zodat jij samen met je team goed aan het werk kunnen!

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.