Eerste monteur gas-, water- en warmtedistributie

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Na het afronden van de opleiding eerste monteur gas- water- en warmtedistributie kun je aan de slag in de sectoren energie-, water- of datadistributie. Je bent werkzaam voor aannemings- installatie- of netwerkbedrijven. Je werkt vaak op locatie, binnen en buiten, en in de publieke ruimte. Je werkt geconcentreerd en zelfstandig, je bent praktisch en klantvriendelijk.

Als eerste monteur gas-, water- en warmtedistributie voer je routinematige werkzaamheden uit waarvoor je standaardwerkwijzen kunt toepassen. Je leert basiskennis en vaardigheden voor het aanleggen, monteren en gebruiksklaar maken van distributienetten. Daarnaast onderhoudt je gas-, water- en warmtedistributienetten. Tevens verhelp je storingen aan de distributienetten. Je zorgt voor een veilige werkomgeving, zodat jij en je collega’s veilig kunnen werken. Ten slotte bewaak je de voortgang van het uit te voeren werk, zodat je een optimale voortgang van de activiteiten kunt realiseren.

Opleidingsinhoud

leiderschapskwaliteiten zitten nu eenmaal in je.
Tijdens de opleiding leer je alles over het graven van bijvoorbeeld sleuven en putten. Het aanleggen en monteren van distributienetten is daarnaast ook een onderdeel van de opleiding. Er wordt onderwijs gegeven in het opsporen en verhelpen van verschillende storingen en je krijgt daarnaast de kans in de praktijk aan de slag te gaan om échte ervaring op te doen. Andere vakken die worden behandeld zijn bijvoorbeeld werkverdeling en je leert je leiderschapskwaliteiten verder te ontwikkelen.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd BOL:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.168,- Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

  • BBL en Deeltijd BOL:
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2), dan is het cursusgeld voor 2019/2020 € 243,-. Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding (niveau 3 en 4) dan is dit € 588,-.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je bent gemotiveerd, hebt een goed technisch en hebt geen problemen met het uitvoeren van werk in de buitenlucht. Je loopt graag voorop en neemt je team meestal mee op sleeptouw, leiderschapskwaliteiten zitten nu eenmaal in je.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Bergen op Zoom - Curio BOL BBL
Heel Nederland - Edumatch College BOL BBL
Heerhugowaard - Regio College BOL BBL
Rotterdam - Techniek College Rotterdam BOL BBL
s-Hertogenbosch - Koning Willem I College BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.