Eerste monteur laagspanningsdistributie

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Met het werk van een Eerste monteur laagspanningsdistributie krijgen we indirect allemaal te maken: zonder dit beroep geen netwerken voor energie-, water- of datadistributie en geen stroom uit het stopcontact of water uit de kraan. Belangrijk werk dus, wat je uitvoert voor aannemings-, installatie- of netwerkbedrijven. De werklocaties zijn erg afwisselend. Voor jou geen stoffig kantoor, maar veel vaker frisse buitenlucht. Je hebt niet alleen te maken met je collega's, maar ook met verkeer en mensen rondom jouw werklocatie van de dag.

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding Eerste monteur laagspanningsdistributie leer je de diverse standaardwerkwijzen die je hanteert in het beroep. Je basiskennis wordt flink bijgespijkerd, zodat jij alles weet over het aanleggen, monteren en gebruiksklaar maken van distributienetten.

Kosten

Binnen het middelbaar beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

Voltijd MBO (BOL):
Voor het studiejaar 2020/2021 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.202,-.
Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

Deeltijd MBO (BBL):
  • Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding niveau 1 en 2 (de assistent-, entree en basisberoepsopleiding) dan is het cursusgeld voor 2020/2021 € 250,00.
  • Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding niveau 3 en 4 (vak-, middenkader- en specialistenopleiding) dan is dit € 606,00.

Het wettelijk les- en cursusgeld. wordt jaarlijks geïndexeerd.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Een afwisselende werklocatie middenin de maatschappij is stimulerend, maar kan ook afleidend werken. Dat geldt echter niet voor jou! Jij kunt je goed concentreren en hebt altijd een efficiënte, professionele beroepshouding. Veiligheid speelt een belangrijke rol. Jij bent daarom in staat om zelf nauwkeurig te werken en de regelgeving op het gebied van veiligheid voor jou en omstanders te controleren en in praktijk te brengen. Je voelt je thuis in een team en kunt goed communiceren.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Amersfoort - MBO Amersfoort BOL BBL
Amsterdam - ROC van Amsterdam BOL BBL
Bergen op Zoom - Curio BOL BBL
Heel Nederland - Edumatch College BOL BBL
Rotterdam - Techniek College Rotterdam BOL BBL
s-Hertogenbosch - Koning Willem I College BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.