Eerste monteur service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Een eerste monteur service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie. Een hele mond vol, maar je hebt dan ook een volle agenda. Voor jou zitten er eigenlijk niet genoeg uren in je werkdag. Je kunt een baan vinden in een fabriek, een werkplek, de haven. Overal waar techniek is en waar onderhoud en service verricht moet worden aan elektrotechniek en instrumentatie, daar ben jij van harte welkom.
Je bent niet zomaar een monteur, maar een eerste monteur service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie. Je hebt een breed takenpakket. Onderhoud, servicemonteur, je verhelpt storingen, je hebt verstand van elektrisch schakelen, elektronica, je kunt andere collega’s instructies geven en ga zo maar door. Zonder een eerste monteur service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie loopt de boel gewoon in het honderd.

Opleidingsinhoud

De werkzaamheden van een eerste monteur service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie zijn divers en hetzelfde geldt voor je opleiding. Er is aandacht voor veiligheidseisen, plus het onderhouden van allerlei (elektrotechnische) machines, hoe ze werken, wat je ermee kunt doen, noem maar op. Het leren begrijpen van technische tekeningen komt aan bod en nog veel meer.

Kosten

Binnen het middelbaar beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

Voltijd MBO (BOL):
Voor het studiejaar 2020/2021 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.202,-.
Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

Deeltijd MBO (BBL):
  • Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding niveau 1 en 2 (de assistent-, entree en basisberoepsopleiding) dan is het cursusgeld voor 2020/2021 € 250,00.
  • Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding niveau 3 en 4 (vak-, middenkader- en specialistenopleiding) dan is dit € 606,00.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je moet nauwkeurig werken, want anders zou je de veiligheid van jezelf en andere mensen in gevaar kunnen brengen. Een eerste monteur service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie is ook iemand die moet durven ingrijpen en beslissingen kan nemen. Je hebt immers veel verantwoordelijkheid. Daarnaast heb je passie voor elektrotechniek nodig.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Almere - ROC van Flevoland BOL BBL
Amersfoort - MBO Amersfoort BOL BBL
Dordrecht - Da Vinci College BOL BBL
Eindhoven - Summa College BOL BBL
Emmeloord, Sneek, Drachten - ROC Friese Poort BOL BBL
Heel Nederland - Edumatch College BOL BBL
Rotterdam - Techniek College Rotterdam BOL BBL
Sittard - Vista College BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.