ROC van Twente

Technicus service en onderhoud werktuigkundige installaties

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als technicus service en onderhoud werktuigkundige installaties werk je bij een installatiebedrijf. Het is mogelijk om voor jezelf te beginnen. Je zal vaak op een locatie aan het werk zijn zoals scholen, ziekenhuizen, kantoren en woningen.
Je werkt als technicus service en onderhoud werktuigkundige installaties aan installaties in de woningbouw of utiliteitssector. Je zal onderhoud en service verrichten aan installaties in bijvoorbeeld de woningbouw.

Als technicus service en onderhoud werktuigkundige installaties ga je bij klanten werken aan verschillende soorten installaties voor bijvoorbeeld de verwarming, water, frisse lucht, energie en gas.

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding Technicus service en onderhoud werktuigkundige installaties leer je alles wat te maken heeft met onderhoud en storingen. Zo leer je de oorzaak te vinden van storingen en deze op te lossen. Aangezien veiligheid natuurlijk erg belangrijk is, leer je ook de wettelijke veiligheidseisen kennen en toepassen.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd BOL:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.168,- Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

  • BBL en Deeltijd BOL:
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2), dan is het cursusgeld voor 2019/2020 € 243,-. Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding (niveau 3 en 4) dan is dit € 588,-.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Als technicus service en onderhoud werktuigkundige installaties moet je vaak kunnen improviseren en je moet ertegen kunnen dat je vaak alleen werkt.

Je zal onderhoud en service verrichten aan installaties in de woningbouw en utiliteitssector en de service- en onderhoudsmonteurs informeren en instrueren.
Als technicus service en onderhoud werktuigkundige installaties werk je in ruimtes van alle soorten en omvang aan alle soorten installaties zowel in het klein als in het groot.
Er wordt van je verwacht dat je verantwoordelijkheidsgevoel hebt, zelfverzekerd bent en betrouwbaar.

De technicus service en onderhoud werktuigkundige installaties werkt volgens de regels op het gebied van milieu, veiligheid en gezondheid. Hij zal nooit een onveilige situatie achter kunnen en mogen laten.
De technicus service en onderhoud werktuigkundige installaties moet altijd klantvriendelijk zijn en zich representatief opstellen. Hij is het visitekaartje van het bedrijf dat hij vertegenwoordigd.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Amersfoort - MBO Amersfoort BOL BBL
Amsterdam - ROC van Amsterdam BOL BBL
Apeldoorn - Aventus BOL BBL
Drachten - ROC Friese Poort BOL BBL
Groningen - Alfa College BOL BBL
Heel Nederland - Edumatch College BOL BBL
Hengelo - ROC van Twente BOL BBL
Roermond - Gilde Opleidingen BOL BBL
Rotterdam - Techniek College Rotterdam BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.