MBO College Airport (ROC van Amsterdam)

Constructie repair specialist

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als constructie repair specialist werk je bij bedrijven die onderhoud plegen aan vliegtuigen of bepaalde onderdelen van vliegtuigen zoals de neus, staart of motoren. Je werkt meestal op een vliegveld, maar het kan ook voorkomen dat je werkt bij een bedrijf dat een specialisatie heeft in het onderhoud van vliegtuigen. Tijdens je werk ben je bezig met het onderhouden van vliegtuigen, of met bepaalde onderdelen ervan. Je voert niet alleen reparaties uit, maar ook controles, zodat je zeker weet dat het vliegtuig veilig de lucht in kan.

Opleidingsinhoud

Jij weet na het behalen van dat felbegeerde diploma alles over de onderdelen die komen kijken bij een vliegtuig. Je leert tijdens de opleiding alles over het demonteren en monteren van verschillende onderdelen en leert het vliegtuig echt kennen. Van top tot teen, jij weet wat nodig is en wat er moet gebeuren. Veiligheid is misschien wel het belangrijkste aspect van de opleiding en je toekomstige werk. Hier wordt uitgebreid les in weggegeven om je voor te bereiden op de eisen die gehanteerd worden tijdens de uitvoering van toekomstige werkzaamheden.

Kosten

Binnen het middelbaar beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

Voltijd MBO (BOL):
Voor het studiejaar 2020/2021 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.202,-.
Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

Deeltijd MBO (BBL):
  • Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding niveau 1 en 2 (de assistent-, entree en basisberoepsopleiding) dan is het cursusgeld voor 2020/2021 € 250,00.
  • Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding niveau 3 en 4 (vak-, middenkader- en specialistenopleiding) dan is dit € 606,00.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Vliegtuigen heb jij altijd al interessant gevonden en ermee werken is een echte droom voor jou. Je bent technisch aangelegd en kunt goed met je handen werken. Je kunt een vliegtuig of een betreffend onderdeel ervan inspecteren en je weet precies wanneer er een afwijking is. Verder kun je werken met bepaalde gereedschappen die nodig zijn voor dit werk. Je beheerst montagetechnieken zoals monteren en demonteren, en verbindingstechnieken zoals solderen en lijmen. Omgaan met constructietekeningen is geen probleem voor jou. Verder begrijp je technische tekeningen en schema´s, en kun je deze met succes toepassen.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Hoofddorp - MBO College Airport (ROC van Amsterdam) BOL BBL
Hoofddorp - ROC van Amsterdam BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.