Eerste monteur vliegtuigonderhoud

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Na het afronden van de opleiding eerste monteur vliegtuigonderhoud is voornamelijk werkzaam bij zogenoemde EASA Part 145 bedrijven, waarbij het onderhoud aan luchtvaartuigen aan de orde is. Dit betreft onder andere vliegtuigmaatschappijen, defensie en Maintenance Repair Overhaul organisaties (MRO) voor vliegtuigen, vliegtuigsystemen en/of -componenten. Het vliegtuigonderhoud wordt onderverdeeld in lijn- en grootonderhoud. De beroepsbeoefenaar voert zowel lijn- als grootonderhoud uit. Het lijnonderhoud vindt plaats aan een operationeel vliegtuig. Bij groot onderhoud wordt het vliegtuig uit bedrijf genomen. Dit onderhoud vindt plaats in een hangaar en werkplaatsen voor de meer specialistische werkzaamheden. De beroepsbeoefenaar werkt wereldwijd, zowel alleen als in teamverband.

Tot de werkzaamheden van de eerste monteur vliegtuigonderhoud horen taken als montagewerk, demontagewerk, onderhoud, reparatie en modificatie aan vliegtuigen, vliegtuigsystemen en aan vliegtuigcomponenten. Je voert inspecties uit en verhelpt eenvoudige storingen. Je maakt gebruik van theoretische kennis en algemene vaardigheden op het gebied van functioneel leidinggeven. Daarnaast neem je deel aan werkoverleg. Je begeleidt minder ervaren collega’s bij de uitvoering van hun werkzaamheden en controleert het resultaat van deze werkzaamheden en zorgt voor de afronding ervan.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd BOL:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.168,- Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

  • BBL en Deeltijd BOL:
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2), dan is het cursusgeld voor 2019/2020 € 243,-. Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding (niveau 3 en 4) dan is dit € 588,-.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Heel Nederland - Edumatch College BOL BBL
Hoofddorp - MBO College Airport (ROCvA) BOL BBL
Hoofddorp - ROC van Amsterdam BOL BBL
Maastricht - Arcus College BOL BBL
Tilburg - ROC Tilburg BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.