ROC van Twente

Medewerker sign

MBO-opleiding
25214
1 tot 2 jaar
BOL, BBL
2

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als medewerker sign kun je werk vinden in de sign- en/of graveersector. Je kunt ook werken in de standbouw- of instore sector. Deze bedrijven verzorgen de visuele communicatie.

Medewerker sign houdt zich bezig met de visualisatie van naam, product, filosofie en dergelijke. Je verricht voornamelijk uitvoerende werkzaamheden. De werkzaamheden worden verricht onder begeleiding en je legt verantwoording af aan je leidinggevende. Je ontvangt opdrachten van je leidinggevende en werkt meestal in een team aan deze opdrachten. Regelmatig overleg je met je leidinggevende.

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding medewerker sign leer je alles wat je moet weten over het maken van signproducten. Zo ga je opdrachten digitaal voorbereiden en ga je aan slag met het maken van reclameborden, belettering en andere signproducten. Je leert op deze manier werken met de apparatuur en machines die nodig zijn voor het maken van signproducten.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd BOL:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.168,- Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

  • BBL en Deeltijd BOL:
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2), dan is het cursusgeld voor 2019/2020 € 243,-. Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding (niveau 3 en 4) dan is dit € 588,-.

Verder leren

Met deze opleiding kun je doorstromen naar een niveau 3 opleiding.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Als medewerker sign moet je beschikken over uitstekende communicatieve vaardigheden. Je kunt klantgericht handelen. Je kunt samenwerken, maar je kunt ook goed zelfstandig functioneren. Je beschikt over creatieve vaardigheden. Je bent resultaatgericht, oplossingsgericht ingesteld. Verder moet je werken volgens de voorschriften voor veiligheid, Arbo en milieu te werken.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Amsterdam - Mediacollege Amsterdam BOL BBL
Arnhem - Rijn IJssel BOL BBL
Bergen op Zoom - Curio BOL BBL
Drachten - ROC Friese Poort BOL BBL
Enschede - ROC van Twente BOL BBL
Harderwijk - Landstede MBO BOL BBL
Heel Nederland - Edumatch College BOL BBL
Heerhugowaard - ROC Horizon College BOL BBL
Rotterdam - Grafisch Lyceum Rotterdam BOL BBL
Sittard - Vista College BOL BBL
Tilburg - De Rooi Pannen BOL BBL
Utrecht - Nimeto Utrecht BOL BBL
Winschoten - Noorderpoort BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.