Aftersalesmanager Mobiliteitsbranche

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Na het afronden van de opleiding aftersalesmanager mobiliteitsbranche ben je werkzaam in de mobiliteitsbranche: denk bijvoorbeeld aan bedrijven gericht op personen- of bedrijfsauto’s. Hierin werk je voornamelijk aan de balie. Je zorgt ervoor dat de klant tevreden de deur uit gaat en geholpen is. Hierin weeg je echter wel het bedrijfsbelang mee. Je zorgt voor de juiste verhouding om in de behoeften van alle partijen te kunnen voorzien.

Je verkoopt producten en/of diensten. Daarnaast verleen je service aan klanten en stuur je diverse medewerkers aan. Communicatie is daarom erg belangrijk, maar ook kennis van de Engelse taal is een pre, gezien de afkomst van verschillende klanten. Ook ben je in staat een zogenoemd aftersalesbeleid te ontwikkelen. Hiervoor is structuur en technisch inzicht van belang. Een commerciële instelling is voor jou vanzelfsprekend.

Opleidingsinhoud

Tijdens je opleiding leer jij alles over de groei van een organisatie en hoe jij deze kunt oppakken en verwezenlijken. Je leert hoe werkzaamheden het beste kunnen worden gepland en hoe jij aan verschillende medewerkers delegeert en taken kunt verdelen. Je leiderschapskwaliteiten worden zo ontwikkeld dat jij na het behalen van je opleiding moeiteloos aan de slag kunt. Daarnaast zijn belangrijke onderdelen tijdens de opleiding het leren adviseren van klanten, hoe om te gaan met klanten en wat te doen indien je klachten ontvangt.

Kosten

Binnen het middelbaar beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

Voltijd MBO (BOL):
Voor het studiejaar 2020/2021 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.202,-.
Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

Deeltijd MBO (BBL):
  • Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding niveau 1 en 2 (de assistent-, entree en basisberoepsopleiding) dan is het cursusgeld voor 2020/2021 € 250,00.
  • Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding niveau 3 en 4 (vak-, middenkader- en specialistenopleiding) dan is dit € 606,00.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je bent goed als het gaat om klantvriendelijk contact maken met klanten. Je stelt ze makkelijk op hun gemak en bent altijd in voor een praatje. Met het aansturen van collega’s en teamleden heb jij nooit moeite gehad en leiderschapskwaliteiten zitten in je. Je hebt een goed talent als het gaat om planningen opstellen en organiseren en bent flexibel ingesteld.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Apeldoorn - Aventus BOL BBL
Den Haag - ROC Mondriaan BOL BBL
Groningen - Noorderpoort BOL BBL
Nieuwegein - Automotive College BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.