Eerste Autoschadehersteller

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Je werkt als eerste autoschadehersteller in een autoschadeherstelbedrijf.
Je bent als eerste autoschadehersteller is staat precies vast te stellen wat de schade aan de auto is. Je kunt dat handmatig of met speciale apparatuur doen. Indien nodig kan je ook de schade herstellen, ook als het een grote schade betreft.
Je moet nauwkeurig te werk gaan en goed met mensen omgaan. Je hebt namelijk met klanten maar ook met de schade-experts te maken.
Omdat je vaak, tijdens het herstellen van de auto, met meerdere personen gelijktijdig aan de wagen werkt, zal je goed met je collega’s om moeten kunnen gaan.

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding word je geleerd hoe je de diagnose moet stellen en het beoordelen van de carrosserieschade. Ook zal je leren hoe je de carrosserieschade kunt herstellen en het aanbrengen van kitten en beschermingsmaterialen. Je leert tijdens de opleiding tot eerste autoschadehersteller ook hoe je de carrosserie moet demonteren en monteren. Dat geldt ook voor het interieur, de elektrische- en mechanische delen. Je leert ook hoe je de auto weer afleveringsklaar moet maken.

Kosten

Binnen het middelbaar beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

Voltijd MBO (BOL):
Voor het studiejaar 2020/2021 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.202,-.
Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

Deeltijd MBO (BBL):
  • Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding niveau 1 en 2 (de assistent-, entree en basisberoepsopleiding) dan is het cursusgeld voor 2020/2021 € 250,00.
  • Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding niveau 3 en 4 (vak-, middenkader- en specialistenopleiding) dan is dit € 606,00.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je zal zeer goed met je collega’s en andere personen moeten kunnen omgaan. Met je collega’s is dat van belang omdat je bij een schade vaak met meerderen gelijktijdig de schade herstelt.
Je moet goed met de klanten om kunnen gaan zodat ze, ook in de toekomst, zullen terugkomen als ze eventueel weer een schade zouden hebben. Ook is dat belangrijk omdat je goed moet kunnen onderhandelen met schade-experts.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Amsterdam - ROC van Amsterdam BOL BBL
Arnhem - Rijn IJssel BOL BBL
Boxtel - Summa College BOL BBL
Breda - Curio BOL BBL
Den Haag - ROC Mondriaan BOL BBL
Groningen - Noorderpoort BOL BBL
Hengelo - ROC van Twente BOL BBL
Nieuwegein - Automotive College BOL BBL
s-Hertogenbosch - Koning Willem I College BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.