STC mbo college

Gevorderd medewerker Havenoperaties

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Jij wordt als gevorderd medewerker dé schakel tussen de coördinator havenoperaties en de medewerker havenoperaties. Je bedient de machines die worden ingezet bij het laden en lossen en tijdens het vastzetten beheer jij de controle rondom dit proces. Je bent oplossingsgericht als er zich een probleem voordoet en hebt geen 9 tot 5 mentaliteit.

Opleidingsinhoud

Er zijn een aantal standaard vakken bij de opleiding tot gevorderd medewerker havenoperaties, zoals Nederlands, rekenen en burgerschap.
Buiten die vakken om verdiep jij je in het werken met grote machines als vorkheftrucks, terminaltrekkers en laadschoppen. Je leert alles over de opslag van containers en hoe je deze op een veilige manier overlaad en/of vervoerd.

Kosten

Binnen het middelbaar beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

Voltijd MBO (BOL):
Voor het studiejaar 2020/2021 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.202,-.
Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

Deeltijd MBO (BBL):
  • Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding niveau 1 en 2 (de assistent-, entree en basisberoepsopleiding) dan is het cursusgeld voor 2020/2021 € 250,00.
  • Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding niveau 3 en 4 (vak-, middenkader- en specialistenopleiding) dan is dit € 606,00.

Verder leren

Met deze opleiding kun je ook doorstromen naar een gerelateerde mbo niveau 4 opleiding.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Dag en nacht komen er (internationale) schepen aan, kortom drukte! Jij bent stressbestendig en weet in drukke periodes het overzicht te houden zodat de werkzaamheden goed verlopen.
Je werkt nauwkeurig en stelt veiligheid voorop.
De haven is 24 uur per dag actief, het werken in ploegen is voor jou geen probleem.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.