ROC van Twente

Junior stylist

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Jij bepaalt het modebeeld van het bedrijf! Samen met de stylist werk je aan nieuwe collecties en assisteer je hem of haar bij het zoeken van materialen, stoffen, ritsen en knopen. Je werkt schetsen uit tot een technische tekening en zorgt dat dit allemaal via een strakke tijdsplanning loopt (en afgerond is). Aan het eind van het proces analyseer jij samen met de stylist het sample dat is ontwikkeld, waar nodig pas je dingen aan.

Opleidingsinhoud

Als junior stylist leer je trend en ontwikkelingen in de modewereld herkennen en volgen. Je duikt in de wereld van het ontwerpproces door te werken met verschillende stoffen en materialen, daarbij leer je de confectietechnieken. Je ontdekt hoe je ontwerpprocessen kunt begeleiden en hoe je stylesheets maakt.
Naast deze verdieping in de modewereld, krijg je ook standaard vakken die horen bij de opleiding zoals Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd BOL:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.168,- Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

  • BBL en Deeltijd BOL:
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2), dan is het cursusgeld voor 2019/2020 € 243,-. Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding (niveau 3 en 4) dan is dit € 588,-.

Verder leren

Na deze opleiding kan je aan de slag als medewerker styling bij een modemerk of modeketen. Doorstromen naar een hbo opleiding kan ook, denk bijvoorbeeld aan de opleiding Fashion & Textile Technologies.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je hebt een grote affiniteit met mode en bent kritisch als het gaat om trends. Het is belangrijk dat je stapsgewijs te werk gaat en bij elke stap het overzicht bewaard. In de praktijk zul je veel samenwerken met een stylist, je kunt dus goed samenwerken.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Amsterdam - ROC van Amsterdam BOL BBL
Arnhem - Rijn IJssel BOL BBL
Breda - Curio BOL BBL
Den Haag - ROC Mondriaan BOL BBL
Eindhoven - Summa College BOL BBL
Enschede - ROC van Twente BOL BBL
Groningen - Noorderpoort BOL BBL
Groningen - Alfa College BOL BBL
Heel Nederland - Edumatch College BOL BBL
Rotterdam - Albeda BOL BBL
s-Hertogenbosch - Koning Willem I College BOL BBL
Tilburg - ROC Tilburg BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.