ROC Mondriaan

Leidinggevende team/afdeling/project

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als leidinggevende team/afdeling/project kun je bij meerdere verschillende soorten bedrijven gaan werken.

Je geeft leiding aan een team waarmee je werkt, afdeling en/of project. Je geeft daarbij direct leiding aan de werknemers die er in het bedrijf op de werkvloer zijn.
Jij als leidinggevende team/afdeling/project ben je de expert op het technische gebeuren waarin jij binnen het bedrijf werkzaam bent.

Met het oog op de juiste expertise zal jij ervoor moeten zorgen dat de kwaliteit gewaarborgd blijft. Je zal erop moeten letten dat er efficiënt wordt gewerkt.
Je zal je naaste collega’s moeten begeleiden en vooral er mee goed samen kunnen werken.

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding zal men je verschillende leiderschapsstijlen aanleren. Ook het opstellen van een project- en activiteitenplan behoort tot een van de onderdelen van de opleiding. Naast de begeleiding en coaching vaardigheden zal men je nog veel meer aanleren die je als leidinggevende van een team, afdeling en/of project kan en moet gebruiken.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd BOL:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.168,- Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

  • BBL en Deeltijd BOL:
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2), dan is het cursusgeld voor 2019/2020 € 243,-. Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding (niveau 3 en 4) dan is dit € 588,-.

Verder leren

HBO Commerciële Economie, Small Business en Retail Management en Sales- en accountmanagement, Management, Economie en Recht (MER).

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je zal verantwoordelijkheid moeten dragen voor het verdelen van de taken onder de collega’s. Je moet in staat zijn om berekeningen te maken over de tijdsduur van het werk en wat de kosten zijn. Je moet een goede planning kunnen maken over de inzet van de materialen, machines en andere middelen die men nodig heeft.
Wat heel belangrijk, als leidinggevende team/afdeling/project is, dat je goed met je collega’s kunt samenwerken. Zij moeten het werk, dat je hen opdraagt, van je aanvaarden zodat ze optimaal kunnen presteren.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Arnhem - Rijn IJssel BOL BBL
Den Haag - ROC Mondriaan BOL BBL
Doetinchem - Graafschap College BOL BBL
Eindhoven - Summa College BOL BBL
Emmeloord, Leeuwarden, Drachten, Sneek - ROC Friese Poort BOL BBL
Groningen - Noorderpoort BOL BBL
Heel Nederland - EDUmatch BOL BBL
Heerenveen - Friesland College BOL BBL
s-Hertogenbosch - Koning Willem I College BOL BBL
Tilburg - ROC Tilburg BOL BBL
Zwolle - Landstede MBO BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.