ROC van Twente

Medewerker human resource management (HRM)

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als medewerker human resource management (HRM) ben je bezig met personeelsaangelegenheden. Je werkt op de personeelsafdeling van een organisatie.

Je hebt de taak om werknemers te informeren over hun persoonlijke situatie binnen de organisatie op administratief en juridisch vlak. Je geeft de werknemers informatie over hun arbeidsvoorwaarden, bedrijfs- en CAO-regelingen, loonstroken, vakantieregelingen en andere personeel gerelateerde zaken. Tevens breng je de werknemers op de hoogte van beoordelingsgesprekken, opleidingen en eventuele trainingsdagen. Nieuwe informatie over HRM publiceer je op het intranet of via nieuwsbrieven.

Je zorgt ervoor dat de personeelsdossiers volledig zijn en correct worden opgeslagen. Je volgt gegevens op m.b.t. de aanwerving van nieuwe medewerkers, functiewijzigingen, promoties, ziekteverzuim, ontslag, vakantieregeling en dergelijke. Je ondersteunt ook het bekendmaken van vacatures en de aanwervingprocedure van nieuwe personeelsleden. Je stelt nieuwe arbeidsovereenkomsten op en wijzigt eventueel bestaande overeenkomsten.

De medewerker HRM geeft ook informatie aan het management over personeelszaken, zoals ziekteverzuim, aantallen medewerkers, lonen en secundaire voorwaarden. Je bereidt de salarisadministratie voor en verwerkt allerlei gegevens over vergoedingen, ouderschapsverlof, overwerk en andere personeelsgebonden werkzaamheden.

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding leer je de verschillende kanten kennen van het werken binnen human resource management. Verschillende wetten en regels zijn belangrijk en worden hierom ook uitgebreid behandeld tijdens de studie. Hierbij kun je denken aan arbeidsrecht en personeelswerk. Naast theoretische kennis train je ook je gespreksvaardigheden door het behandelen van verschillende technieken. Andere vakken die je zult krijgen zijn o.a. economie, organisatiekunde en (salaris)administratie.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd BOL:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.168,- Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

  • BBL en Deeltijd BOL:
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2), dan is het cursusgeld voor 2019/2020 € 243,-. Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding (niveau 3 en 4) dan is dit € 588,-.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Als medewerker HRM wordt van je verwacht dat je integer bent en correct kunt omgaan met gevoelige gegevens over de werknemers. Je moet je houden aan een absolute geheimhouding m.b.t. persoonlijke gegevens. Je moet goed kunnen communiceren om de werknemers van de organisatie te informeren over allerlei personeelsaangelegenheden. Je bent uitstekend op de hoogte van de wetgeving betreffende arbeidsovereenkomsten, ontslagregelingen, ziekteverzuim, CAO’s, arbeidsomstandigheden enzovoorts. Je kunt nauwgezet gegevens verwerken en bent vertrouwd met de gangbare softwarepakketten. Je volgt vastgelegde instructies en procedures van de organisatie correct op.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Amersfoort, Utrecht - Business & Administration College BOL BBL
Amsterdam - ROC van Flevoland BOL BBL
Amsterdam - ROC van Amsterdam BOL BBL
Amsterdam - ROC TOP - Amsterdam BOL BBL
Arnhem - Rijn IJssel BOL BBL
Assen - Drenthe College BOL BBL
Breda, Roosendaal - Curio BOL BBL
Den Haag - ROC Mondriaan BOL BBL
Doetinchem - Graafschap College BOL BBL
Dordrecht - Da Vinci College BOL BBL
Ede - Dulon College BOL BBL
Ede, Velp - ROC A12 BOL BBL
Eindhoven - Summa College BOL BBL
Groningen - Alfa College BOL BBL
Heel Nederland - Edumatch College BOL BBL
Heerlen, Sittard - Vista College BOL BBL
Helmond - ROC Ter AA BOL BBL
Hengelo - ROC van Twente BOL BBL
Leeuwarden, Heerenveen - Friesland College BOL BBL
Leiden - mboRijnland BOL BBL
Nijmegen - ROC Nijmegen BOL BBL
Rotterdam - Albeda BOL BBL
s-Hertogenbosch - Koning Willem I College BOL BBL
Tilburg - ROC Tilburg BOL BBL
Utrecht - MBO Utrecht BOL BBL
Velp - Astrum College BOL BBL
Venlo, Weert, Venray, Roernond - Gilde Opleidingen BOL BBL
Zwolle - Landstede MBO BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.