ROC van Twente

Meewerkend horeca ondernemer

MBO-opleiding
25185
3 tot 4 jaar
BOL
4

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als meewerkend horeca ondernemer ben je oprichter, eigenaar en/of bedrijfsleider van een (kleinschalig) restaurant, café of bar.

Je bent verantwoordelijk voor de operationele leiding van het bedrijf. Je werkt mee aan de uitvoering van dagelijkse werkzaamheden. Ook creëer en bewaak je de sfeer vanuit het gastvrijheidsconcept en sociaal-hygiënisch beleid en benader je op basis hiervan de gasten.

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding meewerkend horeca ondernemer leer je alle fijne kneepjes van het prachtige vak: horeca. Zo leer je hoe horecabedrijven in elkaar zitten, hoe jij je gastvrij en klantvriendelijk opstelt en hoe je leiding geeft aan horecamedewerkers. Daarnaast kan je, na afronding van de opleiding, ook administratieve werkzaamheden op je nemen.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd BOL:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.168,- Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

  • BBL en Deeltijd BOL:
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2), dan is het cursusgeld voor 2019/2020 € 243,-. Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding (niveau 3 en 4) dan is dit € 588,-.

Verder leren

Met deze opleiding kun je doorstromen naar het hbo.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je voert de werkzaamheden zelfstandig uit. Daarbij werk je veel samen met collega’s, waarbij je het werk staand uitvoert. Als meewerkend horeca ondernemer ben je vaak aan het werk buiten reguliere kantooruren en op feestdagen.

Je inventariseert wensen van de gast en geeft advies over dranken, producten en gerechten, waarbij je taal en benaderingswijze op de gast afstemt. Je weet alles over verschillende dranken, producten en gerechten bij het informeren en adviseren van de gast. Bij het uitserveren van bestellingen maak je gebruik van draag- en serveermethoden.
Je zorgt voor een passende sfeer in het bedrijf en je houdt gasten goed in de gaten. Je reageert op signalen van de gasten om hen goed te bedienen.
Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de inkoop en geef je leiding in het bedrijf.

Als meewerkend horeca ondernemer ben je klant- en marktgericht. Je zorgt voor een beleid voor de onderneming en je speelt in op de trends en ontwikkelingen. Je neemt beslissingen over de bedrijfsformule om de onderneming te verbeteren.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Almelo - ROC van Twente BOL BBL
Amsterdam, Hilversum - ROC van Amsterdam BOL BBL
Apeldoorn - Aventus BOL BBL
Bergen op Zoom, Breda - Curio BOL BBL
Breda - De Rooi Pannen BOL BBL
Cuijk, Oss - ROC de Leijgraaf BOL BBL
Den Haag - ROC Mondriaan BOL BBL
Drachten, Sneek - ROC Friese Poort BOL BBL
Groningen - Noorderpoort BOL BBL
Hilversum - MBO College Hilversum (ROC van Amsterdam) BOL BBL
Leiden - mboRijnland BOL BBL
Middelburg - Scalda BOL BBL
Rotterdam - Albeda BOL BBL
Rotterdam-Centrum - Zadkine BOL BBL
Velp - ROC A12 BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.