ROC van Twente

Leidinggevende leisure & hospitality

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als leidinggevende Leisure & Hospitality kun je aan de slag bij alle instellingen die hun geld verdienen in het toerisme met dag- en verblijfsrecreatie en dat in zowel het binnen – als het buitenland. Daarbij kan je denken aan campings, hotels, jeugdherbergen, theaters, attractieparken, cruiseschepen, evenementen organisaties en dergelijke. Ook in- en outdoorbedrijven kunnen aan bod komen zoals bij skischolen en kartbanen.

Als leidinggevende Leisure & Hospitality moet je op de juiste manier de gasten ontvangen en bij de activiteiten, die de zelfstandig medewerker uitvoert, ben je aansturend en leidinggevend. Je stelt de begrotingen op en bewaakt de budgetten. Je zorgt ook voor de klachtenafhandelingen en de personeelsplanning. Ook het verzorgen van een goed werkoverleg en het leiding geven aan de recreatie medewerkers valt onder je verantwoordelijkheid.

Opleidingsinhoud

Gedurende de opleiding leer jij alles wat er bij je toekomstige beroep komt kijken. Je leert verschillende onderdelen, zoals de omgang met klanten. Hoe moet je klanten ontvangen en wat komt er allemaal kijken bij de verkoop van je diensten? Jij leert alles om beste leidinggevende leisure & hospitality te worden! Je leiderschapskwaliteiten worden verder ontwikkeld tijdens de opleiding en je leert hoe je werk verdeeld binnen je team en hoe jij je medewerkers het beste kunt aansturen. Daarnaast leer je administratieve vaardigheden zoals het onderhouden van boekhouding en informatie verzamelen. Het organiseren van bepaalde activiteiten ga je oefenen tijdens de opleiding, om er zo voor te zorgen dat jij de beste ervaring aan je klanten kunt bieden.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd BOL:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.168,- Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

  • BBL en Deeltijd BOL:
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2), dan is het cursusgeld voor 2019/2020 € 243,-. Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding (niveau 3 en 4) dan is dit € 588,-.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je hebt als leidinggevende Leisure & Hospitality de sturende rol van je team. Je bent ook voor de recreatieactiviteiten verantwoordelijk. Het is belangrijk, dat je erop toeziet, dat de activiteiten afwisselend zijn en aansluiten op de wensen en behoeften van de gasten

Je zal de gasten ontvangen en begeleiden. Je moet, indien gewenst, optredens verzorgen en met verschillende doelgroepen omgaan.

Het is belangrijk, omdat je verantwoordelijk bent voor de veiligheid van je gasten, collega’s maar ook voor jezelf, dat je werkt volgens de voorschriften met betrekking tot de Arbo, veiligheid en milieu. Indien nodig zal je ook de eerste hulp bij ongelukken moeten kunnen verlenen.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Amersfoort - MBO Amersfoort BOL BBL
Amsterdam - ROC TOP - Amsterdam BOL BBL
Amsterdam - ROC van Flevoland BOL BBL
Amsterdam - ROC van Amsterdam BOL BBL
Apeldoorn - Aventus BOL BBL
Arnhem - Rijn IJssel BOL BBL
Bergen op Zoom, Breda - Curio BOL BBL
Breda, Eindhoven, Tilburg - De Rooi Pannen BOL BBL
Cuijk. Oss - ROC de Leijgraaf BOL BBL
Den Haag - ROC Mondriaan BOL BBL
Den Helder - ROC Kop van Noord-Holland BOL BBL
Doetinchem - Graafschap College BOL BBL
Dordrecht - Da Vinci College BOL BBL
Emmen - Drenthe College BOL BBL
Enschede - ROC van Twente BOL BBL
Goes, Middelburg - Scalda BOL BBL
Groningen - Noorderpoort BOL BBL
Haarlem - ROC Nova College BOL BBL
Hardenberg, Hoogeveen - Alfa College BOL BBL
Harderwijk, Zwolle - Landstede MBO BOL BBL
Heel Nederland - Edumatch College BOL BBL
Heerenveen - Friesland College BOL BBL
Heerlen, Maastricht - Vista College BOL BBL
Leiden - mboRijnland BOL BBL
Nieuwegein - Horeca & Toerisme College BOL BBL
Nijmegen - ROC Nijmegen BOL BBL
Rotterdam - Albeda BOL BBL
Rotterdam-Centrum - Zadkine BOL BBL
s-Hertogenbosch - Koning Willem I College BOL BBL
Tiel - ROC Rivor BOL BBL
Velp - Astrum College BOL BBL
Velp - ROC A12 BOL BBL
Venlo, Weert - Gilde Opleidingen BOL BBL
Zaandam, Purmerend - Regio College BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.