Danser

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als danser doe je mee aan grote en kleine dansproducties. Je bent veel onderweg voor je werk, veelal voor repetities en audities. Je bent ook druk bezig om je netwerk op te zetten binnen de dansscene en je staat direct in contact met artiestenbureaus.

Opleidingsinhoud

Bij de opleiding Danser krijg je les in allerlei verschillende stijlen. Denk aan jazz, modern, klassiek en urban. Je leert de theorie achter een choreografie en hoe je die zelf kan maken. Naast het samenwerken in een groep met andere dansers, ga je vooral bezig met het ontwikkelen van je eigen dans, lichaam en mogelijkheden.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd BOL:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.168,- Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

  • BBL en Deeltijd BOL:
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2), dan is het cursusgeld voor 2019/2020 € 243,-. Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding (niveau 3 en 4) dan is dit € 588,-.

Verder leren

Na de opleiding Danser kan je ook nog doorstromen naar een soort gelijke opleiding op hbo niveau.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Goed gevoel voor ritme, muziek en een sterk inlevingsvermogen. Daarnaast ben je als danser ook constant bezig om jezelf te verbeteren en om nieuwe dingen te leren. Je bent graag bezig en als de muziek aan gaat kan jij geen seconde stil staan!

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Amsterdam - ROC van Amsterdam BOL BBL
Arnhem - Rijn IJssel BOL BBL
Groningen - Noorderpoort BOL BBL
Haarlem - ROC Nova College BOL BBL
Leewarden - Friesland College BOL BBL
Utrecht - MBO Utrecht BOL BBL
Utrecht - Creative College BOL BBL
Zutphen - Aventus BOL BBL
Zwolle - Landstede MBO BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.