Vakexpert agrarisch loonwerk

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Je gaat aan het werk bij een grond- weg- of waterbouw bedrijf. Je zult als vak expert verantwoordelijk zijn voor een afdeling of een specifiek project. Jij zorgt ervoor dat er werkplanningen zijn gemaakt, je informeert je collega’s en houdt de administratie bij. Je combineert bij je werkzaamheden groen, grond en infra. Een hele afwisselende baan!

Opleidingsinhoud

Je leert als echte vak expert alles over de techniek, bediening en het onderhoud van de machines waarmee je werkt. Je krijgt verdieping in wat grondwerk inhoudt en je leert het proces achter zaaien en oogsten. Leidinggeven en het voeren van verkoopgesprekken zijn ook onderdeel van het vakkenpakket.
Naast de beroepsgerichte vakken zijn er ook een aantal basisvakken zoals Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd BOL:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.168,- Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

  • BBL en Deeltijd BOL:
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2), dan is het cursusgeld voor 2019/2020 € 243,-. Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding (niveau 3 en 4) dan is dit € 588,-.

Verder leren

Aan het werk of doorstuderen? Je kan aan het werk in een loonbedrijf. Doorstuderen kan je na deze opleiding bij een hbo hogeschool.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je bent een echt buitenmens. Je zult veel in contact staan met je opdrachtgevers, daarom is het belangrijk dat je communicatieve vaardigheden goed zijn. Verder hou je van afwisseling, ben je een harde werker en zorg je ervoor dat alle werkzaamheden (van jou en je collega’s) altijd veilig gaat.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Almelo, Doetinchem, Hardenberg, Zwolle - Zone.College BOL BBL
Boxtel - Helicon MBO Den Bosch BOL BBL
Emmeloord - Aeres MBO Almere BOL BBL
Emmen, Groningen, Meppel - AOC Terra BOL BBL
Leeuwarden - Nordwin College BOL BBL
Raalte - Landstede BOL BBL
Raalte - Landstede MBO BOL BBL
Roermond - Citaverde College BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.