Vakexpert agrohandel en logistiek

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Jij hebt de touwtjes in handel als vak expert agrohandel en logistiek. Je kan aan het werk bij een groothandel die voedsel- en groenproducten in hun assortiment hebben. Je overziet het hele proces binnen het bedrijf. Je controleert de ingekochte goederen, zorgt dat alles goed wordt verwerkt en vervolgens zorg je ervoor dat het transport naar de klant goed verloopt. Je staat met de klant in contact, maar ook met de leverancier. Je onderhandelt over prijzen, transport en helpt de klant bij zijn/haar aankopen.

Opleidingsinhoud

Je leert alles over het in- en verkoopproces. Van prijsbepaling tot het plannen van (internationale) transporten. Tijdens de opleiding houdt je je bezig met gesprekstechnieken en het leidinggeven, jij bent tenslotte de vak expert!
Om een echte expert te worden leer je alle kennis over producten.

Naast het bovengenoemde, zul je ook standaard vakken zoals Nederlands, rekenen en burgerschap krijgen.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd BOL:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.168,- Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

  • BBL en Deeltijd BOL:
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2), dan is het cursusgeld voor 2019/2020 € 243,-. Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding (niveau 3 en 4) dan is dit € 588,-.

Verder leren

Als je deze opleiding heb afgerond kan je doorstromen naar een hbo opleiding binnen de logistiek.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

De (inter)nationale agrohandel is een hele dynamische branche. Jij bent degene die het overzicht houdt in onverwachte situaties. Je kan goed plannen en waar nodig handel jij snel om moeilijkheden te voorkomen.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Aalsmeer - Wellantcollege BOL BBL
Barendrecht, Bleiswijk, Naaldwijk - Lentiz Onderwijsgroep BOL BBL
Hoorn - Clusius College BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.