Vakexpert teelt en groene technologie

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Je zal, als vakexpert teelt en groene technologie, aan het werk zijn in je eigen bedrijf of bij een plantenteeltbedrijf. Ook kan men gaan werken bij een veredelingsbedrijf of zorgboerderij dat ook behoort tot het werkgebied van de vakexpert teelt en groene technologie.
Je zorgt voor de kwaliteit van nieuwe gewassen en houdt de laatste ontwikkelingen bij.
Ook moet je, als vakexpert teelt en groene technologie, op de hoogte zijn en blijven omtrent alle regels die er zijn op het gebied van de milieuwetten en bedrijfsvoering.
Je kan werkzaamheden verrichten in de open- en bedekte teelt. Tot de open teelt behoort de fruitteelt, akkerbouw en bloembollenteelt. Tot de bedekte teelt kan men de werkzaamheden in de plantenkas rekenen zoals voor snijbloemen, glasgroente, potplanten en paddenstoelen.

Opleidingsinhoud

Als vakexpert teelt en groene technologie wordt er van je verwacht dat je alle kennis in huis hebt wat betreft je vakgebied. Deze opleiding stoomt jou klaar hiervoor! Zo leer je alles over teeltvoorbereiding, bodemkunde en gewasbescherming. Daarnaast leer je leiding te geven en kun jij na deze opleiding plannen en organiseren als de beste!

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd BOL:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.168,- Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

  • BBL en Deeltijd BOL:
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2), dan is het cursusgeld voor 2019/2020 € 243,-. Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding (niveau 3 en 4) dan is dit € 588,-.

Verder leren

Met deze opleiding kun je doorstromen naar het hbo.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Naast, dat je alle regels in acht zal moeten nemen, moet je ook leidinggeven aan je personeel en het werven van nieuw personeel. Je zal ook het personeel moeten begeleiden tijdens de werkzaamheden.
Je zal er als vakexpert teelt en groene technologie ervoor moeten zorgen dat al het personeel op de juiste wijze meewerkt. Ook de administratie zal je moeten bijhouden en planningen maken voor de toekomst van het bedrijf. De laatste ontwikkelingen zal je ook moeten bijhouden en indien mogelijk er gebruik van maken.
Als vakexpert teelt en groene technologie moet je verantwoordelijkheidsgevoel hebben en collegiaal zijn. Ook het samen kunnen werken en om kunnen gaan met diverse medewerkers binnen het bedrijf is een vereiste voor de vakexpert teelt en groene technologie.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Aalsmeer - Wellantcollege BOL BBL
Bleiswijk, Middelharnis, Naaldwijk - Lentiz Onderwijsgroep BOL BBL
Boxtel - Helicon MBO Den Bosch BOL BBL
Breda - Curio BOL BBL
Emmeloord - Aeres MBO Almere BOL BBL
Emmen, Groningen - AOC Terra BOL BBL
Goes - Scalda BOL BBL
Hoorn - Clusius College BOL BBL
Horst - Citaverde College BOL BBL
Leeuwarden - Nordwin College BOL BBL
Zwolle - Zone.College BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.