Vakbekwaam medewerker agrohandel en logistiek

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Je kunt aan het werk gaan bij (groothandel) bedrijven in de vers industrie. Je zorgt dat de producten die binnen komen goed worden opgeslagen, gecontroleerd zijn en opnieuw verpakt worden voor het volgende transport. Als vakbekwaam medewerker zorg je dat dit in goede banen verloopt en of de kwaliteit van de producten goed is.

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding vakbekwaam medewerker agrohandel en logistiek leer je ten eerste met welke producten je te maken krijgt. De temperatuur, ruimte en de juiste verpakking zijn belangrijke onderdelen waar je rekening mee moet houden. Je leert ook hoe je transport klaar zet en hoe je leiding kunt geven aan je collega’s.

Nederlands, rekenen en burgerschap zijn een standaard onderdeel bij je opleiding.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd BOL:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.168,- Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

  • BBL en Deeltijd BOL:
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2), dan is het cursusgeld voor 2019/2020 € 243,-. Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding (niveau 3 en 4) dan is dit € 588,-.

Verder leren

Na afloop van deze opleiding kun je doorstromen naar een opleiding op mbo niveau 4.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

De opleiding zegt het eigenlijk al, je bent vakbekwaam. Je interesseert je voor de agrohandel en de logistiek die daarbij hoort. Je gaat op een goede en nette manier om met de kwetsbare producten waarmee je werkt. Je kunt goed samenwerken met je collega’s en vind het geen probleem om op sommige momenten het voortouw te nemen.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Aalsmeer - Wellantcollege BOL BBL
Barendrecht, Naaldwijk - Lentiz Onderwijsgroep BOL BBL
Hoorn - Clusius College BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.