Medewerker agrohandel en logistiek

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Je zal veelal aan het werk gaan in grote hallen en/of opslagruimtes van groothandelaren. Hier krijg je te maken met allerlei soorten producten; bloemen en planten, maar ook groente en fruit. Jij bent als medewerker verantwoordelijk voor het verkoop klaar maken van de producten.

Opleidingsinhoud

Je neemt een duik in de wereld van het groen. Je gaat leren over het bewerken, verpakken en bewaren van versproducten. Daarbij leer je hoe je deze producten kunt opslaan om ze vervolgens weer te transporteren. Het opslaan gebeurd veelal via computersystemen, hier ga je ook kennis mee maken. Naast deze specifieke vakken krijg je ook standaard vakken, zoals Nederlands, rekenen en burgerschap.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd BOL:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.168,- Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

  • BBL en Deeltijd BOL:
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2), dan is het cursusgeld voor 2019/2020 € 243,-. Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding (niveau 3 en 4) dan is dit € 588,-.

Verder leren

Nadat je deze opleiding hebt afgerond kan je doorstromen naar mbo niveau 3.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je bent een hardwerkende groenliefhebber! Je werkt zorgvuldig en houdt je aan een tijdsplanning. Daarnaast ben je kritisch en heb je een oog voor detail, je werkt namelijk met producten met een houdbaarheidsdatum.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Aalsmeer - Wellantcollege BOL BBL
Bleiswijk, Naaldwijk, Schiedam - Lentiz Onderwijsgroep BOL BBL
Buitenpost, Heerenveen, Leeuwarden, Sneek - Nordwin College BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.