Helicon MBO Den Bosch

Specialist proefdierverzorging

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Nadat jij je diploma binnen hebt ga je aan de slag als specialist proefdierverzorging! Jij bent de persoon die assisteert bij de experimenten op proefdieren om bijvoorbeeld nieuwe medicijnen de markt op te kunnen brengen. In opdracht van een onderzoek voer jij je werkzaamheden uit. Tijdens je werk moet je letten op regels en voorschriften om je eigen veiligheid te kunnen handhaven.

Opleidingsinhoud

Tijdens je opleiding zul je leren hoe de (proef)dieren moeten verzorgd worden en hoe experimenten worden uitgevoerd bij dieren. Je behandelt vakken die te maken hebben met de wet- en regelgeving die bij het vak komt kijken. Onderzoek vaardigheden verbeteren en ontwikkelen is onderdeel van de opleiding.

Kosten

Binnen het middelbaar beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

Voltijd MBO (BOL):
Voor het studiejaar 2020/2021 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op 1.202,-.
Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

Deeltijd MBO (BBL):
  • Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding niveau 1 en 2 (de assistent-, entree en basisberoepsopleiding) dan is het cursusgeld voor 2020/2021 250,00.
  • Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding niveau 3 en 4 (vak-, middenkader- en specialistenopleiding) dan is dit 606,00.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je hebt een grote interesse in onderzoek en een goed gevoel voor verantwoordelijk. Je staat stevig in je schoenen en kunt goed functioneren binnen een team. Je hebt de nodige leiderschapskwaliteiten en bent gemotiveerd om aan de slag te gaan.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.