Onderzoeker leefomgeving

MBO-opleiding
25581
3 tot 4 jaar
BOL
4

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Je kunt bij een tal van bedrijven aan het werk, denk bijvoorbeeld aan de gemeente. Daar ga je aan de slag met het onderzoeken en analyseren van je leefomgeving (bodem, water, lucht, planten, dieren, etc.) Je adviseert je opdrachtgever over je bevindingen en hoe je de leefomgeving het beste schoonhoudt. Je vraagt waar nodig vergunningen aan en houdt hier toezicht op.

Opleidingsinhoud

Er zijn een aantal vakken die standaard in je vakkenpakket zitten. Dit zijn onder andere Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap.

Daarnaast ga je alles leren over onderzoek en analyse. Je leert hoe je monsters moet nemen van je leefomgeving. Vervolgens ga je deze onderzoeken en je bevindingen neem je op in een rapport. Wat hier inkomt en wat je moet onderzoeken? Dat leer je allemaal tijden de opleiding onderzoeker leefomgeving. Daarnaast leer je ook hoe je adviezen moet geven over je bevindingen.

Kosten

Binnen het middelbaar beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

Voltijd MBO (BOL):
Voor het studiejaar 2020/2021 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.202,-.
Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

Deeltijd MBO (BBL):
  • Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding niveau 1 en 2 (de assistent-, entree en basisberoepsopleiding) dan is het cursusgeld voor 2020/2021 € 250,00.
  • Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding niveau 3 en 4 (vak-, middenkader- en specialistenopleiding) dan is dit € 606,00.

Het wettelijk les- en cursusgeld. wordt jaarlijks geïndexeerd.

Verder leren

Als je je diploma hebt behaald, kun je doorstromen naar een opleiding op het hbo.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je gaat heel precies te werk en hebt een sterk analytisch vermogen. Je bent graag in de buitenlucht en vind een schone wereld ontzettend belangrijk. Je wil hier dan ook graag een onderdeel van uit maken en zorgen dat onze leefomgeving schoon en gezond is/ blijft.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Breda - Curio BOL BBL
Den Bosch, Velp - Helicon MBO Den Bosch BOL BBL
Leeuwarden  - Nordwin College BOL BBL
Roermond - Citaverde College BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.