Vakexpert voeding en voorlichting

MBO-opleiding
25464
3 tot 4 jaar
BOL, BBL
4

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Binnen het bedrijf waar je gaat werken ben je verantwoordelijk voor de bereiding van voedingsmiddelen. Je waarborgt de kwaliteit, voedselveiligheid en denk je mee over de beste manier van verpakken. Je kent de regels en regelementen en zorgt dat deze altijd worden toegepast. Jij bent dé professional op het gebied van voeding. Naast je werkzaamheden in het productieproces draag je je kennis ook over aan anderen. Bijvoorbeeld door presentaties te geven bij bedrijven of scholen.

Opleidingsinhoud

Bij deze opleiding leer je alles over ons voedsel. De kwaliteit, veiligheid en levensmiddelenleer wordt je geleerd en je verdiept je in de productie. Je leert ook over de sociale, maatschappelijk en culturele belangen van eten en drinken. In tegenstelling tot de andere voeding opleidingen wordt bij voeding en voorlichting ook veel tijd besteed aan het overbrengen van deze informatie.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd BOL:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.168,- Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

  • BBL en Deeltijd BOL:
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2), dan is het cursusgeld voor 2019/2020 € 243,-. Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding (niveau 3 en 4) dan is dit € 588,-.

Verder leren

Na het behalen van je diploma kun je doorstromen naar het hbo.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Naast voeding heb je ook een passie voor presenteren. Je kan je onderzoeken en resultaten goed verwoorden. Daarbij is het voor jou ook geen probleem om voor grote groepen te staan. Je bent behulpzaam en werkt nauwkeurig.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Alkmaar - Clusius College BOL BBL
Almelo, Zwolle - Zone.College BOL BBL
Almere, Ede - Aeres MBO Almere BOL BBL
Amsterdam - Wellantcollege BOL BBL
Breda - Curio BOL BBL
Eindhoven - Summa College BOL BBL
Groningen, Meppel - AOC Terra BOL BBL
Heerlen - Citaverde College BOL BBL
Helmond - Helicon MBO Den Bosch BOL BBL
Leeuwarden  - Nordwin College BOL BBL
Naaldwijk - Lentiz Onderwijsgroep BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.