MBO Amersfoort

Specialist schilderen

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Je gaat vooral aan de slag met restauratiewerkzaamheden. Het zijn bijzondere opdrachten waarbij je bijvoorbeeld een kerk schildert. Dit kan soms op grote hoogte zijn.
Naast je schilderwerkzaamheden heb je ook een leidinggevende taak. Voor zowel je collega’s, als eventuele leerlingen.

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding leer je gevorderde schildertechnieken, zoals marmer-, houtimitaties en glas-in-lood. Je leert de verschillende verftypen kennen en weet wat je met deze kleuren/types kan. Dit leer je bij het vak kleurenleer. Verder leer je welke materialen en gereedschappen je nodig hebt om eeuwenoude versieringen weer op te knappen.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd MBO (BOL):
Voor het studiejaar 2023/2024 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.357,-.
Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

  • Deeltijd MBO (BBL):
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding niveau 1 en 2 (de assistent-, entree en basisberoepsopleiding) dan is het lesgeld voor 2023/2024 € 270,-.

Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding niveau 3 en 4 (vak-, middenkader- en specialistenopleiding) dan is het lesgeld voor 2023/2024 € 654,-.

Het wettelijk les- en cursusgeld wordt jaarlijks geïndexeerd.

Verder leren

Als je de opleiding tot specialist hebt afgerond kun je doorstromen naar het hbo.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je hebt een scherp oog voor detail. Je vindt het ook leuk om creatief bezig te zijn, kunst inspireert je. Je hebt een groot verantwoordelijkheid gevoel, voor jezelf maar ook voor je collega’s.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.