Gilde Opleidingen

Grond-, water- en wegenbouw

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Afhankelijk van je gekozen opleiding werk je veel buiten en op locatie. Je gaat aan de slag met de bouw van de infrastructuur van ons land!

Opleidingsinhoud

Wil je aan het werk in de grond,- water, of wegenbouw? Dan kun je uit verschillende opleidingen kiezen. Deze worden op zowel niveau 2, als niveau 3 gegeven. Je kan bijvoorbeeld een opleiding doen tot stratenmaker, of als allround waterbouwer. Afhankelijk van je gekozen opleiding krijg je een vakkenpakket die aansluit op de praktijk.
Elke opleiding, op elk niveau, kent een aantal standaard vakken. Op het mbo zijn dit onder andere Nederlands en rekenen.

Kosten

Binnen het middelbaar beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

Voltijd MBO (BOL):
Voor het studiejaar 2020/2021 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.202,-.
Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

Deeltijd MBO (BBL):
  • Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding niveau 1 en 2 (de assistent-, entree en basisberoepsopleiding) dan is het cursusgeld voor 2020/2021 € 250,00.
  • Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding niveau 3 en 4 (vak-, middenkader- en specialistenopleiding) dan is dit € 606,00.

Het wettelijk les- en cursusgeld. wordt jaarlijks geïndexeerd.

Verder leren

Heb je je opleiding behaald, maar wil je wel een stapje verder? Dan kun je op het mbo doorstromen naar een opleiding van 1 niveau hoger. Heb je niveau 4 afgerond, dan stroom je door naar het hbo.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je bent graag buiten en vindt het fijn om in een open omgeving te werken. Daarnaast heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel en werk je volgens regels en veiligheidswetten.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.