Middenkader bouw en infra

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als middenkaderfunctionaris heb jij de touwtjes in handen. Of je nu werkt aan een groot bouw project of aan het aanleggen van wegen, jij bent het eerste aanspreekpunt. Je bent betrokken bij de voorbereiding, de uitvoering én het onderhoud. Je takenpakket is dus heel breed! Verder houd jij je ook bezig met de wet- en regelgeving die geldt bij het uitvoeren van de werkzaamheden.

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding leer je alles over het algehele bouwproces. Van het ontwerp, tot de daadwerkelijke uitvoering en het onderhoud. Je organiseert de bouw, maakt een kostenoverzicht en coördineert het proces. Verder leer je hoe je dit onder de juiste, veilige omstandigheden doet.
Je gaat tijdens de opleiding aan de slag met de nodige lesstof, maar leert daarnaast ook in de praktijk. Door middel van stages maak je kennis met het bedrijfsleven en wat je daar allemaal kunt verwachten in de toekomst.
Kort gezegd leer je alles basisonderdelen van de bouw, daarnaast kan je je nog verdiepen in bijvoorbeeld infrastructuur of landmeetkunde.

Kosten

Binnen het middelbaar beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

Voltijd MBO (BOL):
Voor het studiejaar 2020/2021 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.202,-.
Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

Deeltijd MBO (BBL):
  • Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding niveau 1 en 2 (de assistent-, entree en basisberoepsopleiding) dan is het cursusgeld voor 2020/2021 € 250,00.
  • Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding niveau 3 en 4 (vak-, middenkader- en specialistenopleiding) dan is dit € 606,00.

Verder leren

Heb je je niveau 4 diploma behaald? Dan kun je doorstromen naar het hbo!

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Jij bent de duizendpoot die alle zaken op orde heeft en antwoord weet op vragen van zowel opdrachtgevers als uitvoerders. Je bent ook degene die overal een oog voor heeft en zeer goed kan plannen. Bij jou is een project in goede handen.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Lelystad - ROC van Flevoland BOL BBL
Rijssen, Hengelo - ROC van Twente BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.