Timmeren

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Na het afronden van de opleiding timmeren kun je aan het werk bij een bedrijf gespecialiseerd in woningbouw, utiliteitsbouw, renovatie, restauratie of onderhoud. Als timmerman maak, repareer en monteer je dingen van hout. Dit kunnen zijn kozijnen, deuren, ramen en dakkapellen. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor de planning en materialen. Jij zorgt ervoor dat de juiste materialen voor de juiste projecten worden gebruikt. Naast je basisvakken krijg je vakken als uitzetten en maatvoeren, bouwmaterialen en elementen.

Opleidingsinhoud

Werk je graag met mooie materialen en ben je doelgericht voor het maken van een eindproduct? Dan is de opleiding Timmeren echt iets voor jou.
Je leert welke materialen je kunt gebruiken bij verschillende producten. Zo ga je onder andere leren hoe je betonbekisting maakt, deuren afhangt en dak-elementen aanbrengt. Verder krijg je les in het samenwerken met anderen, dit wordt vervolgens in de praktijk gebracht. Door middel van stages vorm jij jezelf tot een echte vakman.
Naast de basisvaardigheden die elke goede timmerman onder de knie moet hebben kun jij je gaan verdiepen in timmer-vak. Dit kan op verschillende niveaus en daarbij horen andere uitdagingen!

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc.

  • Voltijd MBOL):
Voor het studiejaar 2021/2022 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 608,-.
Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

  • Deeltijd MBO (BBL):
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding niveau 1 en 2 (de assistent-, entree en basisberoepsopleiding) dan is het cursusgeld voor 2021/2022 € 126,00.

Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding niveau 3 en 4 (vak-, middenkader- en specialistenopleiding) dan is dit voor 2021/2022 € 306,-.

Deze bijdrage verschilt per school. Vanwege de coronamaatregelen is het wettelijk collegegeld in het studiejaar 2021/2022 eenmalig 50% lager. Het wettelijk les- en cursusgeld wordt jaarlijks geïndexeerd.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je hebt passie voor het onderhouden en repareren van dingen. Je bent een harde werker en steekt graag de handen uit de mouwen. Je hebt technisch inzicht en houdt van een uitdaging. Jij bent sociaal en communicatief vaardig.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Hilversum - ROC van Amsterdam BOL BBL
Hilversum - MBO College Hilversum (ROC van Amsterdam) BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.