ROC van Twente

Werkvoorbereiden/uitvoeren

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als werkvoorbereider maak je bouwtekeningen, maak je offertes en bereken je een prijs en overlegt dit vervolgens met de klant. Je bereidt dus werkzaamheden voor in de bouw. Je bekijkt de uitvoering van alle werkzaamheden in een project. In bijna alle gevallen werk je met strakke planningen en ben je projectmatig gericht.

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding als werkvoorbereider houd jij je vooral bezig met de verschillende onderdelen die aanbod komen in een bouwproces. Je leert werk voor te bereiden en dit te laten doorlopen. Tijdens je opleiding leer je ook om te gaan met de algemene kennis van je werk zoals de administratie en de financiën. Je leert omgaan met mechanica en hoe je veiligheid kan toepassen in de praktijk.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd BOL:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.168,- Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

  • BBL en Deeltijd BOL:
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2), dan is het cursusgeld voor 2019/2020 € 243,-. Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding (niveau 3 en 4) dan is dit € 588,-.

Verder leren

Als je je diploma hebt behaald, kun je binnen het mbo doorstromen naar een niveau hoger.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je moet goed om kunnen gaan met mensen. Als werkvoorbereider ben je een echte regelaar dus je probeert de juiste beslissingen te nemen en hebt daarnaast een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je kunt goed initiatief nemen en houdt rekening met alle veiligheidsomstandigheden.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.