Business Services / Evenementenorganisatie

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als medewerker marketing en communicatie werk je binnen een grote verscheidenheid aan sectoren c.q. branches (profit, not-for-profit, overheid, event-, music & entertainmentbranche e.d.) omdat heel veel soorten organisaties aandacht besteden aan marketing, communicatie, public relations, voorlichting, het organiseren van evenementen of werkzaamheden op dit vlak uitvoeren voor andere organisaties.

Je kan werkzaam zijn op een marketing- en communicatieafdeling, op een afdeling voorlichting, bij een adviesbureau (voor marketing- en/of communicatievraagstukken), een evenementenorganisatiebureau, een museum, een organisatie voor mediaproductie, een theater etc.

Opleidingsinhoud

Het belangrijkste tijdens deze opleiding is de communicatie. Je zal leren waarom dit zo is en wat je moet doen als de communicatie minder goed verloopt. Je leert hoe je een communicatieplan moet opstellen en deze vervolgens goed volgt. Je verdiept je vervolgens in de marketingwereld.
Je leert hoe je marketing kan inzetten om een product of dienst, bijvoorbeeld een evenement, op de markt te brengen en te verkopen. Je leert veel over plannen opstellen, teksten schrijven en beeldvorming.
Vervolgens leer je hoe je je marketing- en/of communicatieplan kan evalueren en verbeteren.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc.

  • Voltijd MBO (BOL):
Voor het studiejaar 2022/2023 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.239,-.
Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

  • Deeltijd MBO (BBL):
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding niveau 1 en 2 (de assistent-, entree en basisberoepsopleiding) dan is het lesgeld voor 2022/2023 € 258,-..
Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding niveau 3 en 4 (vak-, middenkader- en specialistenopleiding) dan is het lesgeld voor 2022/2023 € 624,-.

Deze bijdrage verschilt per school. Het wettelijk les- en cursusgeld wordt jaarlijks geïndexeerd.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je bent als medewerker in de marketing, communicatie en evenementen nauwkeurig, proactief, stelt je flexibel en dienstverlenend op, drukt je zowel communicatief als schriftelijk goed uit en je kan werkzaamheden efficiënt organiseren. Analytische vaardigheden, creativiteit, marktgerichtheid en gedrevenheid om een bijdrage te leveren aan het bereiken van de doelstellingen van de organisatie, zijn noodzakelijke aspecten in de marketingwereld.

Soms heb je te maken met niet-Nederlandssprekende opdrachtgevers, uitvoerders en bezoekers te maken en is het relevant/noodzakelijk om buitenlandse informatiebronnen te raadplegen. Het werk vraagt daarom om een goede beheersing van het Engels en om beheersing van een tweede moderne vreemde taal.

Je assisteert bij het opstellen van operationele plannen voor het uitwerken van het marketing- en communicatiebeleid. Hiervoor vergaar je informatie voor een operationeel plan en je analyseert deze informatie. Vervolgens werk je jouw voorstellen uit in een operationeel plan. Daarnaast verzorg je online en offline marketing- en communicatieactiviteiten. Dit doe je door marketing- en communicatievraagstukken in kaart te brengen. Hiervoor bedenk je oplossingen. Vervolgens stel je een projectplan op voor de oplossing van de vraagstukken. Na het opstellen, voer je het projectplan uit. Ook ontwikkel je voorlichtings-, promotie- en pr-materiaal. Op het online gebied verzorg je de informatie op het internet en onderhoud je de website.

Als medewerker marketing en communicatie assisteer je bij het onderzoeken van de markt en bij het verzorgen van de corporate informatie. Je volgt ontwikkelingen op de markt, analyseert deze ontwikkelingen en verwerkt dit tot managementinformatie.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Apeldoorn, Deventer - Aventus BOL BBL
Apeldoorn, Deventer - Aventus Commercie BOL BBL
Den Helder - ROC Kop van Noord-Holland BOL BBL
Hengelo, Almelo, Enschede - ROC van Twente BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.