ROC van Twente

Ondersteunende administratieve beroepen

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

In elk bedrijf en elke instelling is administratief personeel onmisbaar. Administratieve medewerkers kunnen dan ook terecht bij veel grote en kleine organisaties in diverse branches. Je dag wordt ingevuld met ondersteunende taken als postverwerking, telefoonaanname, agendabeheer, gegevensinvoer, voorraadbeheer en ondersteuning bij receptie- en secretariaatswerkzaamheden.

Opleidingsinhoud

De opleiding voor Ondersteunende administratieve beroepen voorziet in de kennis die je nodig hebt om de kerntaken van je werkzaamheden als administratief medewerker goed uit te kunnen voeren. Receptie- en secretariaatswerkzaamheden, administratieve werkzaamheden en logistieke/facilitaire werkzaamheden vormen de basis. Met verschillende keuzedelen kun je de opleiding verder specificeren.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd BOL:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.168,- Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

  • BBL en Deeltijd BOL:
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2), dan is het cursusgeld voor 2019/2020 € 243,-. Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding (niveau 3 en 4) dan is dit € 588,-.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Een representatief uiterlijk is voor een administratief medewerker erg belangrijk. Je bent namelijk vaak betrokken bij de ontvangst van klanten (receptiewerk). Omdat je een breed takenpakket hebt, is het belangrijk dat je goed overzicht houdt van je werkzaamheden, prioriteiten kunt stellen en zelfstandig werkt. Je bent stressbestendig en altijd klantvriendelijk, maar tegelijkertijd laat je je niet door klanten of anderen onder druk zetten. Omdat je de schakel bent in veel processen, is het erg belangrijk dat je zorgvuldig werkt. Uiteraard behandel je alle informatie vertrouwelijk. Integriteit is een van je belangrijkste kwaliteiten.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Hengelo, Almelo, Enschede - ROC van Twente BOL BBL
Rotterdam-Hoogvliet, Rotterdam-Oost - Zadkine BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.