Zadkine

Entree

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

De benaming 'entree' is misschien wat abstract, maar betekent niets meer of minder dan dat je werkzaam bent als assistent in een arbeidsorganisatie. Het gaat hierbij om werkplaatsen met eenvoudig of routinematig werk. Je bereidt werkzaamheden voor, voert ze uit en meld je als je klaar bent met je taak. Het werk is vaak op een vaste locatie in een voorgestructureerde situatie. Of je alleen of in een team werkt is afhankelijk van het bedrijf waarvoor je werkt, net als of je in aanraking komt met externe klanten of niet.

Opleidingsinhoud

In de richting entree opleiding worden er verschillende opleidingen aangeboden. De entreeopleiding is een eenjarige praktische opleiding op niveau 1. Je kunt kiezen uit verschillende profielen als: assistent bouwen, wonen en onderhoud, assistent dienstverlening en zorg, assistent horeca, voeding of voedingsindustrie, assistent installatie- en constructietechniek, assistent logistiek, assistent verkoop/retail, assistent mobiliteitsbranche, assistent procestechniek.

Tijdens de entree opleiding wordt er extra aandacht besteed aan de leerlingen, zo wordt er meer begeleiding geboden. Je leert samenwerken, instructies op te volgen, op tijd te komen en hoe je netjes te werk gaat. Je werkt vaak aan opdrachten binnen en buiten school. Naast de theorie ga je veel bezig met praktijk opdrachten. Het vakkenpakket hangt af van de gekozen richting.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd MBO (BOL):
Voor het studiejaar 2023/2024 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.357,-.
Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.

  • Deeltijd MBO (BBL):
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding niveau 1 en 2 (de assistent-, entree en basisberoepsopleiding) dan is het lesgeld voor 2023/2024 € 270,-.

Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding niveau 3 en 4 (vak-, middenkader- en specialistenopleiding) dan is het lesgeld voor 2023/2024 € 654,-.

Het wettelijk les- en cursusgeld wordt jaarlijks geïndexeerd.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je bent een assistent. Dat betekent dat je onder leiding staat van andere mensen en gezag moet kunnen accepteren. Je houdt je aan de richtlijnen van de organisatie en werkt netjes, nauwkeurig en volgens afspraak. Je stelt je vriendelijk en gemotiveerd op. Je voelt je verantwoordelijk voor jouw werkzaamheden en doet alles om deze zo goed mogelijk uit te voeren.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Almere Buiten, Lelystad - ROC van Flevoland BOL BBL
Amersfoort - MBO Amersfoort BOL BBL
Amsterdam - ROC van Amsterdam BOL BBL
Bergen op Zoom, Breda - Curio BOL BBL
Hilversum - MBO College Hilversum (ROC van Amsterdam) BOL BBL
Hoofddorp - MBO College Airport (ROC van Amsterdam) BOL BBL
Rotterdam, Maassluis - Albeda BOL BBL
Rotterdam-Zuid - Zadkine BOL BBL
s-Hertogenbosch - Koning Willem I College BOL BBL
Utrecht - MBO Utrecht BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.